32-årigs Facebook-profil er lukket ned

Den sigtede er afskåret fra al internetadgang i øjeblikket, fortæller forsvarsadvokat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 32-årige mand, som er sigtet i sagen om den 13-årige pige, har fået sin Facebook-profil lukket ned.

Siden det kom frem, at den 32-årige mand blev anholdt for at bortføre og krænke pigen, har manden modtaget adskillige negative kommentarer på sine sociale medier.

quote Det er nok ikke så behageligt, det han bliver præsenteret for

Jens Otto Johansen, advokat

Mandens forsvarer, advokat Jens Otto Johansen, er ikke bekendt med, at hans klients Facebook-profil er blevet lukket ned, men han kalder det en god idé.

- Det kan være et led i den almindelige efterforskning. Det kan også være noget, min klient selv har ønsket. Det er nok ikke så behageligt, det han bliver præsenteret for, siger Jens Otto Johansen til TV 2.

Afskåret fra internet

Forsvarsadvokaten fortæller videre, at han ikke har talt med sin klient omkring de negative kommentarer. Den anholdte har heller ikke haft adgang til at se det, fortæller han.

- Han er afskåret fra al internetadgang i øjeblikket, så det ser han ikke, siger Jens Otto Johansen, der ikke har været i kontakt med sin klient siden retsmødet mandag.

Læs også
13-årige piges klassekammerater får tilbudt krisehjælp
Læs også
13-årige piges klassekammerater får tilbudt krisehjælp

Ved retsmødet blev den 32-årige varetægtsfængslet i 3,5 uge frem til 11. maj. Han er sigtet for at have frihedsberøvet den 13-årige pige og med vold og trusler om vold at have krænket hende flere gange.

Forbrydelsen stod ifølge politiet på fra lørdag klokken 11.43 til søndag klokken 14.48, hvor manden blev anholdt.

Ulovligt at bryde navneforbud

Ved mandagens retsmøde blev der desuden nedlagt navneforbud i sagen. Det betyder, at det er ulovligt at dele opslag på sociale medier, hvor den formodede gerningsmand kan identificeres.

Mandag eftermiddag opfordrede Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter til, at man ikke delte navnet på personer, der er omfattet navneforbuddet. 

Læs også
32-årig sigtet for frihedsberøvelse, vold, trusler og krænkelser
Læs også
32-årig sigtet for frihedsberøvelse, vold, trusler og krænkelser

Politiet gjorde i samme opslag opmærksom på, at det er strafbart.

Ifølge Sten Schaumburg-Müller, juraprofessor ved Syddansk Universitet, kan det ende med en bøde, hvis man efter navneforbuddet blev nedlagt, har delt opslag på sociale medier.


Nyhedsoverblik