13-årige piges klassekammerater får tilbudt krisehjælp

Der er mandag sat gang i et større kriseberedskab på den skole, hvor den 13-årige pige, der er blevet udsat for frihedsberøvelse og krænkelser, går.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiets besked om, at den 13-årige pige er blevet fundet i live, har bragt stor lettelse hos både elever, forældre og medarbejdere på Søndermarksskolen, hvor pigen går i 7. klasse. 

- Efter pressemeddelelsen søndag var det en kæmpe sten, der faldt for hjertet. Vi ved, at pigen (navn udeladt, red.) er fundet, vi ved, at hun er i live og er hos sine forældre, og det er en enorm lettelse, fortæller Henrik Hallig, der er skoleleder på Søndermarksskolen.

Læs også
Politiet fandt 13-årig pige i live - følg hele sagen her
Læs også
Politiet fandt 13-årig pige i live - følg hele sagen her

Ifølge skolelederen er eleverne i sagens natur dog også utroligt berørte og bekymrede over situationen, og derfor iværksatte skolelederen i samarbejde med kommunen allerede søndag en kriseplan, der blandt andet indebærer, at der er blevet aktiveret en krisepsykolog.

- Vi har haft den her beredskabsplan liggende, som har hjulpet os kolossalt meget – også i forhold til, at krisepsykologen var til rådighed fra morgenstunden af. Vi havde et koordinerende møde i morges, hvor krisepsykolog og andre aktører var med for at være sikker på, at det hele var klappet og klart, til når børnene mødte ind, uddyber skolelederen.

Spørgsmål står i kø

Særligt omkring pigens klasse og parallelklasse har skolen iværksat initiativer, der skal sikre, at eleverne bliver hjulpet godt igennem de næste par dage. Derfor er undervisningen blevet aflyst for syvende klassetrin mandag, og skolen har sørget for, at det er klasselærerne, der er sammen med eleverne hele skoledagen både mandag og tirsdag, så de er i trygge rammer. 

Læs også
32-årig sigtet for frihedsberøvelse, vold, trusler og krænkelser
Læs også
32-årig sigtet for frihedsberøvelse, vold, trusler og krænkelser

Krisepsykologen vil desuden være til rådighed for alle elever efter behov, ligesom man på alle klassetrin har fokus på at få talt tingene grundigt igennem med eleverne.

- Der er selvfølgelig en overvejelse ude hos børnene om, hvad er det, der er sket, kan det ske igen, og kan det ramme mig?

- Vi skal svare på de spørgsmål, som fylder, og de bekymringer børnene måtte have og egentlig betrygge dem i, at situation som denne her sker meget, meget sjældent, siger Henrik Hallig.

Trygge forældre

Skolelederen fortæller også, at skolen søndag informerede alle forældre om kriseberedskabsplanen, og at klasselærerne har været gode til at involvere sig i kommunikationen med forældrene.

- Foreløbigt er der en rigtig stor tryghed fra forældrene i, at vi har en krisepsykolog koblet på, og at vi håndterer det her på en måde, hvor vi sætter tid og ressourcer af til de børn, som er meget berørte af det, siger han.

Læs også
Anklager kan ikke udelukke, at der er en medgerningsmand
Læs også
Anklager kan ikke udelukke, at der er en medgerningsmand

Skolen arbejder indtil videre med kriseberedskabsplanen i forhold til denne specfikke uge, men skolelederen understreger, at skolen kan tilkalde en krisepsykolog med et øjebliks varsel – også længere ud i fremtiden, hvis der skulle komme efterreaktioner. 

- Det der betyder rigtig meget lige nu, det er, at hun er fundet. Og det andet, der fylder rigtig meget er, hvordan hun har det, og hvornår vi ser hende igen, afslutter skolelederen. 

Den 13-årige pige blev søndag fundet i live på en adresse nær Korsør, efter hun havde været forsvundet i lidt over et døgn. Hun forsvandt lørdag omkring middagstid, efter hun var ude at dele aviser ud i området omkring Kirkerup syd for Slagelse. 

Klokken 15 søndag kunne politiet så meddele, at den 13-årige pige var blevet fundet i live, og at en 32-årig mand var blevet anholdt. Manden er varetægtsfængslet frem til 11. maj sigtet for frihedsberøvelser, vold, trusler og krænkelser.  


Nyhedsoverblik