Landsret omstøder byretsdom: Drab bliver til drabsforsøg

En 32-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster er netop blevet kendt skyldig i fire drabsforsøg ved Østre Landsret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To år og tre måneder efter en 32-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus blev anholdt og sigtet for drab på tre patienter og drabsforsøg på en fjerde, har Østre Landsret afgivet den endelige dom i sagen. Kendelsen blev afgivet i et helt fyldt, men bomstille retslokale.

Og sygeplejersken er blevet kendt skyldig i fire drabsforsøg jf. straffelovens § 237, jf. § 21. Landsretten omstøder altså byrettens dom, hvor sygeplejersken blev kendt skyldig i tre drab og ét drabsforsøg. De mener ikke, der er bevis for fuldbyrdet manddrab.

Sygeplejersken vendte hovedet væk og blev rød i hovedet, da hun modtog dommen.

Anmeldt af kollega

Sagen begyndte, da sygeplejersken blev anholdt efter en nattevagt 1. marts 2015. På nattevagten var 86-årige Anna Lise Poulsen og 66-årige Viggo Petersen begge afgået ved døden, mens den 72-årige Maggi Rasmussen havde haft respirationsstop og var blevet genoplivet. 

En kollega til sygelejersken havde mistanke om, at hun havde givet de to afdøde patienter en overdosis medicin, og at det var det, der havde taget livet af dem. Derfor varskoede kollegaen sin kæreste, en overlæge på akutafdelingen, og de kontaktede politiet.

Sagen kom for byretten og til anklageskriftet mod sygeplejersken blev blandt andet tilføjet en tiltale om drab på 72-årige Arne Herskov i marts 2012 samt en tiltale for at have givet sygeplejerskens dengang syvårige datter sovemedicin, der ikke bør gives til børn.

Byretten kendte i juni 2016 sygeplejersken skyldig i de tre drab og drabsforsøget, og hun blev idømt den strengeste straf efter dansk straffelov: Livsvarigt fængsel. Sygeplejersken ankede dommen på stedet.

Og nu er dommen altså blevet lavet om, så hun ikke er dømt for drab, men kun forsøg på manddrab.

SYGEPLEJERSKEN VAR BLANDT ANDET TILTALT FOR:

TV ØST sendte live fra Østre Landsret under domsafsigelsen. Det kan du se her: