Tidligere rådhus på Stevns skal sælges

Rødvig Kommunes gamle rådhus er sat til salg for 2.495.000 kroner hos Nybolig Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du på udkig efter en 450 m2 villa med 10 værelser og historisk vingesus? Så kan det være, at du skal kigge nærmere på huset på Rødvigvej 71 i Rødvig på Stevns.

Villaen har nemlig tidligere fungeret som rådhus for Rødvig kommune. Bygningen blev opført i 1956 og skulle bruges til kommunekontor, som det dengang hed. Bygningen kom dog kun til at fungere som egentligt kommunekontor i fire år, fra 1958 til 1962, da Rødvig kommune her blev slået sammen med tre sognekommuner og blev en del af Boestofte Kommune.

quote De gamle borde og sæderne i siderne, hvor borgerne kunne sidde, er der stadigvæk den dag i dag

Pernille Blicher, datter

Ejendommen på Rødvigvej blev herefter lavet om til privat beboelse, og den har fungeret sådan lige siden. I 1975 flyttede skorstensfejermester Leo Blicher Hansen ind med sin kone og sine to børn.

- Jeg blev forflyttet fra Nysted til Stevns, og så faldt min kone og jeg for dét hus. Jeg kan ikke huske præcis, hvad vi gav for huset dengang, men vi blev i hvert fald enige om en god pris, og så har vi boet her lige siden, fortæller Leo Blicher Hansen.

Oplagt til firma og familie

Huset var perfekt for familien, fordi det ud over de 464 m2 beboelse også har en stor kælder, der kunne indrettes til Leo Blicher Hansens skorstensfejerfirma. Familien har renoveret huset løbende gennem årene, men kigger man godt efter, er der stadig spor efter det gamle kommunekontor.  

- Der var ikke blevet lavet så meget om, før min far og mor overtog det, fortæller datteren Pernille Blicher.

quote Jeg er ikke meget for at skulle sælge, men huset er for stor til os nu, hvor vi kun er to

Leo Blicher Hansen, sælger 

- Vi flyttede ind, da jeg var otte år, og dengang var indgangspartiet lavet sådan, at man gik igennem to døre, der oprindeligt skulle sørge for ekstra sikkerhed på rådhuset. Ovenpå lå den gamle byrådssal, hvor de holdt deres møder, men den lavede mine forældre om til gildesal. De gamle borde og sæderne i siderne, hvor borgerne kunne sidde, er der stadigvæk den dag i dag, fortæller Pernille Blicher.

Artiklen fortsætter under billedet.

I mange år har førstesalen været brugt som gildesal, men pladserne langs væggene og det lange bord vidner om, at der engang har været byrådssal.  
I mange år har førstesalen været brugt som gildesal, men pladserne langs væggene og det lange bord vidner om, at der engang har været byrådssal.   Foto: Nybolig Stevns

For stort til to

Familien Blicher har altid været glad for at bo i huset, og især for børnene var den gamle byrådssal et hit.

- Jeg synes, det var fedt, fordi vi kunne have kammerater med hjemme i gildesalen, hvor vi kunne hygge os og spille bordtennis og alle mulige ting. Der var plads til både min storebrors og mine kammerater, siger Pernille Blicher.

Men nu er børnene blevet voksne og er for længst flyttet hjemmefra, og så er et hus med 10 værelser lige i overkanten.

- Jeg er ikke meget for at skulle sælge, men huset er for stor til os nu, hvor vi kun er to, fortæller Leo Blicher Hansen.

Huset har da også været til salg over flere omgange, men er blevet taget af markedet igen, fordi Leo Blicher Hansen alligevel fortrød. Nu understreger han dog, at han har accepteret, at tiden er inde til at sælge.  

- Der er for meget for os at holde, og årene er jo løbet, så vi vil gerne ned i noget mindre nu.

Huset er sat til salg hos Nybolig Stevns for 2.495.000 kroner.