Sorte huller: EU giver offentligt internet til fire kommuner

Fire kommuner her i regionen får penge af et EU-projekt til offentligt internet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal være adgang til offentlig internet flere steder i regionen.

Og nu har fire kommuner fået penge fra EU til projektet. 15 danske kommuner herunder Ringsted, Holbæk, Vordingborg og Stevns har fået hver 15.000 euro til at etablere offentlig wi-fi-adgang.

Det skriver Computerworld.

Pengene fra projektet WIFI4EU skal bruges på at etablere gratis internetforbindelse i for eksempel parker, på biblioteker og på offentlige pladser.

quote Vores turister bliver mere og mere digitale, og derfor kommer der også nogle flere krav til, at man kan gå på internettet, og at internettet er hurtigt

Mikkel Lundemann (K), formand for turismeudvalget i Stevns Kommune

Og spørger man Mikkel Lundemann (K), der er formand for turismeudvalget i Stevns Kommune, så er Stevns valgt ud, fordi de har en stor efterspørgsel på bedre wi-fi.

- For det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi nogle steder kæmper med sorte huller i forhold til dækning. Og der hjælper sådan en sum penge på, at vi kan lave nogle projekter, hvor vi ved, at der altid er signal og wi-fi. Og det er rigtig godt, siger Mikkel Lundemann.

Turister efterspørger bedre dækning

På Stevns har bedre wi-fi længe været efterspurgt af turisterne.

- Vores turister bliver mere og mere digitale, og derfor kommer der også nogle flere krav til, at man kan gå på internettet, og at internettet er hurtigt, siger Mikkel Lundemann.

- Man bruger jo mere og mere apps og internetsider, når man skal finde ud af, hvor man gerne vil hen. Så vi kombinerer selvfølgelig den digitale markedsføring og værktøjer med god gammeldags mund-til-mund. Det har da helt sikkert noget at betyde for turismen, men det har også en god effekt for vores erhvervsliv generelt, at man ved, at der er et område, hvor man altid kan komme på wi-fi.

Resultatet kommer i det nye år

I hvilken by, der skal etableres wi-fi, ved Mikkel Lundemann ikke endnu.

- Vi har fire udviklingsbyer, hvor det ville være nærliggende. Rødvig, Store Heddinge, Hårlev eller Strøby Egede. Og det skal vi i dybden med. Men det kan også være, at det skal være i en af vores landsbyer, så vi vil gerne holde mulighederne åbne, siger han.

- Vi starter en proces inden jul, og så har vi et resultat i starten af det nye år.

15.000 euro svarer til knap 112.000 danske kroner.