Så meget koster det dig at få lynhurtigt internet

SEAS-NVE vil bruge flere milliarder kroner til bedre internet på det vestlige og sydlige Sjælland samt Lolland, Falster og på de mindre øer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

3,4 milliarder kroner.

Så mange penge vil det danske energiselskab SEAS-NVE bruge på at skabe bedre internetforbindelse på det vestlige og sydlige Sjælland samt Lolland, Falster og på de mindre øer.

Ifølge SEAS-NVE vokser behovet for overførsel af data med 30-40 procent om året, og det stiller krav til en bedre internetforbindelse. Derfor skal pengene bruges til en fiberudrulning gennem datterselskabet Fibia.

quote Er der ikke opbakning i et område, så ruller vi videre

Casper Holst-Christensen, administrerende direktør i Fibia

- Nu skruer vi for alvor op for digitalisering af regionen. Det handler om at skabe vital adgang til viden, undervisning, sociale relationer, fremtidens sundhedsvæsen, handel, og underholdning – og adgangen til digital kommunikation er helt afgørende for udvikling og vækst i regionen, udtaler Jesper Hjulmand, administrerende direktør hos SEAS-NVE, i en pressemeddelelse.

Det aarhusianske energiselskab NRGi, der er medejer af Fibia, lægger yderligere 1,2 milliarder kroner i puljen over de næste fem år, og sikrer således en accelereret udrulning af fiber i Østjylland.

Forsøger at finde god løsning for alle parter

Det er NRGi og SEAS-NVE’s fibernetselskab Fibia foretager udrulningen af fibernettet. Udrulningsplanen er baseret på lokal opbakning, hvilket betyder, at jo større lokal opbakning der er for fibernet i et område, jo hurtigere kommer Fibia.

- I dag er en helt fantastisk dag for borgerne i vores ejeres områder. De får indflydelse på deres egen og lokalområdets digitale fremtid. Vi kommer med fibernet, hvis folk vil have os. Er der ikke opbakning i et område, så ruller vi videre. Det er derfor fuldstændigt afgørende, at man går ind på vores hjemmeside og tilkendegiver, hvis man ønsker fiber, forklarer administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

 
 

Men selvom energiselskabet er i gavehumør og afsætter 3,4 milliarder kroner til at sikre en bedre internetforbindelse, så kommer det alligevel til at koste borgerne, hvis man vil have adgang til lynhurtigt internet.

Så meget koster det

Ifølge Fibia er hovedreglen, at prisen for en fibertilslutning er 1.995 kroner.

I yderområder kommer Fibia til at arbejde med differentierede priser. Et områdes penetrationsprocenter, udvikling i teknologi og efterspørgsel på materialer kan påvirke prissætningen over de kommende fem år.

Men oplyser alligevel til TV ØST, at man vil gå langt for at finde en god økonomisk løsning for alle parter.

Her kan du se, om du kan få fibernet.


Nyhedsoverblik