Fandt tyvekoster ved hjælp af sporingsudstyr flere steder på Sjælland

Sporingsudstyr i stjålet værktøj og maskiner var skyld i, at politiet fandt frem til tyvekosterne flere steder på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først var der et indbrud den ene nat, og så var der igen et udbrud natten efter. Tyverne vidste tilsyneladende, hvad de gik efter på Stevns.

Natten mellem tirsdag og onsdag blev der begået et indbrud i en maskinforretning ved at bryde døren ind, hvor der var adgang til flere lokaler. Natten efter skete det samme igen - og på samme måde.

Politiet foretog undersøgelse af gerningsstedet torsdag morgen og her fik de oplyst, at der ved begge indbrud blandt andet var blevet stjålet svejseværk, el-værktøj og robotplæneklippere fra stedet.

Det fremgik dog ikke umiddelbart af de stjålne effekter, at der var installeret sporingsudstyr i apparaterne og værktøjet/maskinerne. Men det var der.

Personale kunne lokalisere tyvekoster

Torsdag eftermiddag kunne personalet i forretningen via sporingssignaler lokalisere noget af det stjålne udstyr til en adresse i Albertslund, og derfor blev Københavns Vestegns Politi tilkaldt. 

De foretog en anholdelse af en 34-årig mand fra Fakse Ladeplads. Han havde i en arbejdskollegas bil fået anbragt nogle kasser med stjålne effekter fra indbruddet i maskinforretningen. Kasserne blev beslaglagt fra den anholdte og genudleveret til de rette ejere, som også var på stedet.

Senere torsdag formiddag kunne andre  stjålne genstande via sporingssignaler lokaliseres til en adresse på Fakse Ladeplads, hvor Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi dukkede op sammen med en ansat fra maskinforretningen.

På adressen fandt de flere stjålne genstande fra forretningen, og derfor foretog politiet indledningsvist anholdelse af en 27-årig mand fra Fakse og en 63-årig mand fra Fakse Ladeplads, som mistænkte for at have en rolle i indbruddet, da de befandt sig på adressen.

Læs også
Tyve tømmer håndværkerbiler for værktøj
Læs også
Tyve tømmer håndværkerbiler for værktøj

Fire personer blev anholdt

Ved ransagning af adressen i Fakse Ladeplads fandt politiet yderligere tyvekoster fra indbruddet og en sovende, 26-årig mand uden fast bopæl. Han blev vækket og efterfølgende også anholdt som mistænkt for at have en rolle i indbruddet.

Personale fra maskinforretningen måtte have en varebil med trailer til hjælp for at transportere tyvekosterne retur fra adressen i Fakse Ladeplads, og de i alt fire anholdte fra henholdsvis Albertslund og Fakse Ladeplads blev alle transporteret til politistationen i Roskilde til afhøring i sagen.

I løbet af torsdag eftermiddag kunne personale i maskinforretningen spore yderligere tyvekoster til en adresse i Strøby-området. Her fik politiet i samarbejde med personalet lokaliseret tyvekosterne til en varebil, hvis bruger ikke ønskede at tale med politiet, da brugeren blev klar over årsagen til politiets henvendelse. Politiet fik i samarbejde med personalet bestyrket mistanken om tyvekoster i varebilen ved en særlig aktivering af sporingsudstyret.

Indbrud i varebil
Læs også
Indbrudsbølge mod varebiler - politiet efterlyser videoovervågning
Indbrud i varebil
Læs også
Indbrudsbølge mod varebiler - politiet efterlyser videoovervågning

Eventuel sigtelse mod bilejer

Politiet kunne i samarbejde med varebilens bruger ikke få adgang til køretøjet, som derfor blev beslaglagt og taget ind i politiets varetægt med henblik på nærmere undersøgelse for at få klarlagt omfanget af tyvekoster i varebilen. Den undersøgelse blev foretaget i løbet af fredagen.

De fire anholdte blev alle sigtet og afhørt om deres roller i forbindelse med indbruddet i maskinforretningen natten til torsdag. Den uopsættelige efterforskning i sagen havde ikke givet yderligere mistankegrundlag mod de fire mænd, som alle blev løsladt i løbet af torsdag aften efter en nøje vurdering fra politiets og anklagemyndighedens side af de fremkomne oplysninger i sagen, de sigtedes roller og deres personlige forhold.

Når den beslaglagte varebil er blevet undersøgt, vil politiet vurdere mistankegrundlaget mod brugeren af varebilen inden en eventuel sigtelse.


Nyhedsoverblik