Slog to kvinder ihjel på halvanden time - nu er 40-årig mand dømt for dobbeltdrab

En 40-årig mand er netop dømt 16 års fængsel for sidste år at have dræbt sin kæreste og ekskæreste med en kniv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidste år stak en 40-årig mand, Martin Christensen, først sin kæreste ihjel i deres fælles hjem i Ruds Vedby, hvorefter han kørte 23 kilometer nordpå til Kundby og slog sin ekskæreste ihjel med en kniv.

Nu er han blevet dømt for manddrab i begge tilfælde og har fået 16 års fængsel ved Retten i Næstved.

Det har en enig domsmandsret besluttet.

Retten har blandt andet lagt til grund for dommen, at manden slog sin kæreste og ekskæreste ihjel med rigtig mange knivstik. Den 31-årige kæreste blev stukket mindst 28 gange, mens ekskæresten fik mindst 19 knivstik på vitale steder af kroppen, nemlig halsen, brystet og maven.

quote Der er stukket så mange gange, at der er ikke nogen tvivl om at de ville afgå ved døden

Susanne Bluhm, anklager

Den dømte skal betale 1.541.291,25 kroner i erstatning til kærestens fire børn og 582.452 kr til ekskærestens barn.

Tre af de fem børn er den dømte far til.

Den 40-årige mand har besluttet at modtage dommen.

Hør hvordan anklageren og mandens forsvarerer reagerer på dommen:

 

Gik efter livstid

Mandag var der procedure i dagen, og her talte anklager Susanne Bluhm for en straf på livstid til manden, blandt andet på grund af mængden af knivstik.

- Den 35-årige ekskæreste prøvede at flygte. Hun nåede helt ud i haven, men alligevel blev hun stukket ihjel, og der er stukket så mange gange, at der er ikke nogen tvivl om, at de ville afgå ved døden, sagde anklageren i sin procedure.

- Tiltalte er endda klar nok i hovedet til at ringe til sin dræbte kærestes mor og sige, at hun skal tage sig af børnene. Politiet ringer han til, han ringer til sin egen mor og til sin bror. Han siger ovenikøbet til sin bror, at han var overrasket over, hvor let det er at stikke nogen med kniv.

Formildende omstændigheder

Retten har dog vurderet, at der var formildende omstændigheder i sagen, hvorfor anklagerens ønske om livstid ikke blev opfyldt. Den dømte og hans kæreste havde nemlig et betændt forhold.

- Retten lægger til grund, at forholdet mellem tiltalte og tiltaltes kæreste i længere tid havde været præget af hendes jævnlige tilkendegivelser om at ville forlade tiltalte, hendes jalousi og fokus på tiltaltes ekskæreste i den forbindelse, skriver retten i dommen.

quote I perioden helt op til drabene havde tiltaltes kæreste udsat tiltalte for et massivt pres

Retten i Næstved

- I perioden helt op til drabene havde tiltaltes kæreste udsat tiltalte for et massivt pres og manipulerende behandling, blandt andet ved at lydoptage og genafspille langvarige forhør af tiltalte omhandlende hans forhold til begge de dræbte kvinder.

Retten har også lagt vægt på, at drabene blev begået uden nærmere planlægning.

Vold med døden til følge

Den nu dømtes forsvarer, Kristian Mølgaard, mente ikke, at hans klient havde forsæt til at dræbe sin kæreste, men at der her var tale om vold med døden til følge. I det efterfølgende knivstikkeri på ekskæresten i Kundby medgav forsvareren, at eftersom den tiltalte allerede havde slået en kvinde ihjel med kniv den nat, var det svært at argumentere for, at han ikke vidste, at det ville ende i drab, da han stak sin ekskæreste 19 gange med kniv.

Forsvareren procederede for en dom på 14 års fængsel.

Mentalerklæringen af den 40-årige mand blev også fremlagt mandag. Den slog fast, at den tiltalte ikke er sindssyg og heller ikke var det i gerningsøjeblikket. Den 40-årige er ifølge erklæringerne umoden og ureflekteret, men normalt begavet. Han er dog afvigende i sin personlighed og meget konkret tænkende.

Ringede selv til politiet

Den 40-årige mand har to børn med sin nu afdøde kæreste. De befandt sig på førstesalen i parrets rækkehus sammen med to andre børn, som kvinden havde med en anden mand, mens drabet fandt sted.

Efterfølgende ringede den dømte først til sin afdøde kærestes mor og fortalte, hvad han havde gjort, og så ringede han til alarmcentralen. Den dømte ringede desuden til sin egen mor og til sin storebror.

Derefter begav han sig mod ekskærestens hjem i Kundby. De to havde også et barn sammen.

Artiklen fortsætter under billederne.

Der lå blomster ved gerningsstederne til de to drab.
Der lå blomster ved gerningsstederne til de to drab.
Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Den 40-årige mand har under retssagen forklaret, at han intet kan huske fra den morgen, den 15. november 2019, hvor han tog livet af de to kvinder.

- Jeg tænker på det hele tiden. Og jeg tænker over det, jeg får at vide og prøver at se, om jeg kan finde nogle tanker frem, men der er ikke nogen, sagde den nu dømte mand, da han blev afhørt på retssagens første dag.

Efter det andet drab ringede den 40-årige mand igen til alarmcentralen og talte med en betjent, mens han kørte til politistationen i Holbæk og meldte sig selv.

Var begyndt at tage stoffer

Under det første retsmøde kom det frem, at den dømte og kæresten var begyndt at tage amfetamin. I perioden op til drabet tog den 40-årige stoffet dagligt, fortalte han i retten.

Manden kan som sagt ikke huske meget fra drabene eller i øvrigt tiden op til, men han har fortalt politiet, at han var vred på sin ekskæreste i Kundby, fordi hun havde skjult sin graviditet for ham, indtil hun var tre en halv måned henne. Han ønskede ikke at få barn med hende, har han fortalt, og den lille pige blev tvangsfjernet kort efter fødslen.

Aftenen inden drabene havde den 40-årige kæreste fortalt ham, at hun havde fundet en anden mand, så hun derfor ville flytte fra den dømte og tage deres børn med. Ifølge den 40-årige mand sagde hun, at børnene var så små, at de alligevel ikke ville kunne huske, at han var deres rigtige far. Derfor betød det ikke noget i det store billede, sagde hun angiveligt.

Derefter slog det klik for den dømte.

Den dømte mand har under hele forløbet erkendt, at det var ham, der stak de to kvinder ihjel, men han erkendte ikke, at han havde til hensigt at dræbe dem.