Idrætslærer frikendt for at voldtage 13-årig skolepige

Sidste år blev en idrætslærer idømt seks års fængsel for at have voldtaget en mindreårig elev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 32-årig tidligere idrætslærer fra en skole i Dianalund er blevet frikendt for at have voldtaget en mindreårig elev.

Den tidligere lærer blev sidste år ved Retten i Næstved idømt seks års fængsel for voldtægt en skolepige, hvorefter han valgte at anke dommen til Østre Landsret.

Landsretten har dog torsdag besluttet at gå imod byrettens beslutning og kende manden uskyldig i at have voldtaget pigen. 

Manden er dog blevet kendt skyldig i at have haft samleje, både vaginalt og analt, med en mindreårig. Han er desuden kendt skyldig i flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse, forsøg på besiddelse børnepornografi samt delvis skyldig i vidnetrusler.

Pigens mor forlod kort efter skyldskendelsen grædende retslokalet.

Inden skyldskendelsen blev læst op, var manden rolig og smilende. Han vinkede desuden til sin familie i retslokalet, da han kom ind i lokalet.

Landsretten har idømt manden to års fængsel. Han frakendes desuden retten til at arbejde med børn og unge under 18 år.

FAKTA: Det siger loven om overgreb

Efter strafudmålingen blev læst op, begyndte mandens familie at græde og krammede ham. Pigens far forlod hurtigt retslokalet.

- Det er en dom, jeg er noget overrasket over. Stemmerne har fordelt sig meget ujævnt, så det har været et uenigt nævningeting. Men det er flertallet, der har talt, og den dom må vi tage til efterretning, siger anklager Lene Hjorth.

 

Havde en nær relation

I december 2019 kørte den første sag mod den 32-årige idrætslærer ved Retten i Næstved.

Her blev han idømt seks års fængsel for blandt andet voldtægt af eleven.

Ifølge anklageskriftet fandt overgrebene sted i 2018, da var pigen 13 og 14 år gammel. De skete ifølge anklageskriftet skete blandt andet på den skole i Dianalund, hvor han var lærer.

Dengang var de væsentlige beviser i sagen pigens forklaring og den tiltaltes forklaring. De forklarede begge i byretten, at de havde haft en nær relation til hinanden.

Dommer og nævninge i byretten mente, at pigens forklaring var meget detaljeret med hensyn til steder, tidspunkter og genstande, og at det virkede selvoplevet og troværdigt.

Eleven anmeldte først forholdene i januar 2019, men retten mente ikke, at det svækkede hendes forklaring, at hun ikke anmeldte sagen, lige da det var sket. 

Byretten mente, det var den tiltalte, der tog initiativet til relationen, og at han mindst fem gange skulle have haft anden kønslig omgang end samleje med eleven. De mente, at der var tale om paragraf 216 stk. 3, der betyder, at særligt skærpende omstændigheder gør sig gældende. 

Gemte halsbånd og håndjern med skoleelevs DNA

Det var under en ransagning af den 32-årig lærers hjem i januar 2019, at politiet fandt forskellige remedier med DNA fra den 13-årige pige, som han underviste i idræt. 

Politiet dokumenterede, at der var påvist DNA fra pigen på et tæppe fundet i bagagerummet i lærerens bil, samt på et reb, et sæt håndjern og et halsbånd. 

Anklageren dokumenterede i byretten ligeledes fra en personundersøgelse af pigen på Rigshospitalet. 

Forud for personundersøgelsen havde pigen i januar sidste år fortalt en kvindelig lærer, at hun var blevet voldtaget af den 32-årige mandlige idrætslærer.

Igennem længere tid op til betroelsen forsøgte pige at samle mod til at sige det til en voksen, men hun var bange for konsekvenserne. Det viste en SMS-korrespondance, pigen havde med en veninde, som anklageren dengang fremlagde ved Retten i Næstved.

Skolelærer: Det var frivilligt

Skolelæreren har tidligere ved Retten i Næstved erkendt, at han har haft en seksuel relation til pigen.

Han er tidligere soldat og har efter en udsendelse pådraget sig PTSD. Under den første retssag i byretten forklarede han, at sygdommen førte til dårlig dømmekraft, hvilket fik ham til at indlede en relation med den dengang 13-årige pige.

Da pigen angiveligt gerne ville indgå i en seksuel relation med ham, var han derfor ikke i stand til at sige fra, men lod sig rive med. Han nægter at have haft analt samleje med pigen og mener heller ikke, at der har været tale om penetration med hans penis. 

Artiklen fortsætter under videoen.

Se eller gense indslaget fra den 1. juli, hvor TV2 ØST fulgte sagen i Østre Landsret.

Han forklarede i byretten, at han selv afbrød relationen til pigen. Han har erkendt flere forhold i sagen, men nægtede sig skyldig i voldtægt. I byretten blev han dømt for 11 ud af 12 forhold i sagen. 

I forhold til, at pigens DNA blev fundet på både håndjern, reb og halsbånd, der var i lærerens besiddelse, erkendte han dengang at have brugt dem på pigen.

Skolelæreren har i byretten forklaret, at han i forbindelse med et kursus i selvforsvar på skolen havde håndjern med, og at pigen efterfølgende bad ham om at tage remedierne med, da de skulle mødes. Her lagde han hende på et tæppe og lod hende få halsbånd og håndjern på, imens de havde anden kønslig omgang. Pigen var ifølge skolelæreren indforstået med dette. 

Uanset om relationen var frivilligt eller ej, er det ulovligt at have sex med et barn under 15 år. 

Flere elever gik til politiet

Da sagen mod den 32-årige lærer begyndte at rulle i efteråret 2019, gik flere af mandens tidligere elever til politiet. Det resulterede i, at der i juni 2020 blev kørt endnu en sag mod manden i Retten i Næstved, hvor han var tiltalt for blufærdighedskrænkelse af fire skolepiger.

Manden blev imidlertid frikendt i den nye sag om blufærdighedskrænkelse af de fire skoleelever. Men anklagemyndigheden var ikke tilfreds med den dom, der blev afsagt i byretten, derfor blev den også taget op i landsretten.

Torsdag er manden blevet kendt skyldig i blufærdighedskrænkelserne.