¨

Bandemedlem anholdt efter skyderi i boligområde

Politiet rykkede i maj ud til Stenlille, hvor der havde været et skyderi mod en mand med tilknytning til bandemiljøet. Foto: René Lind - Lind Foto

En 21-årig mand med tilknytning til bandemiljøet blev i går anholdt i Sorø. Han bliver sigtet for drabsforsøg.

Den 28. maj i år blev der skudt mod en mand med rockerrelationer på Stationsvej i Stenlille.

Og i går anholdt politiet så en 21-årig mand i Sorø, som de sigter for drabsforsøg.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse. 

Læs også Kampklædte betjente i aktion i stationsby

Aktion tirsdag førte til gårsdagens anholdelse

Anholdelsen kommer i forlængelse af to store bandeaktioner den seneste uge. I sidste uge rykkede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ud sammen med Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og Nordsjællands Politi til 27 adresser. 14 personer med tilknytning til bandemiljøet blev anholdt.

Ni af de personer mener politiet har spillet en rolle i forbindelse med seks forsøg på manddrab og skyderier i det offentlige rum. Otte personer blev varetægtsfængslet.

Og i tirsdags rykkede kampklædte betjente så ud endnu engang. Denne gang var de i Dianalund for at lede efter en mistænkt gerningsmand.

- Aktionen i tirsdags i Dianalund var også rettet mod bandemiljøet, og i den forbindelse fik vi de oplysninger, der førte til anholdelsen i aftes, udtaler politikommissær Ove Groth. 

Læs også 12 anholdte i stor rockeraktion om drabsforsøg

SEKS DRABSFORSØG

 • En skudepisode 9. november 2017 på Torvet i Faxe, hvor der skydes ind i en kiosk.
   
 • To skudepisoder i Vordingborg den 16. og 18. april 2018, hvor der bliver skudt ind til et rockermedlem i Kirsebærplantagen og på Rønnebærvej.
   
 • En skudepisode den 20. april 2018 ud for en tatoveringsforretning i Næstved, hvor der bliver skudt mod en mand med rocker-/banderelationer.
   
 • En skudepisode den 28. maj 2018 i Stenlille på Stationsvej, hvor der bliver skudt mod en mand med rocker-/banderelationer.
   
 • Et drabsforsøg med kniv den 1. juni 2018 på Byskov Allé i Slagelse, hvor der også sættes ild til en bygning og udøves vold i forbindelse med en trussels- og afpresningssag.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App