Kampklædte betjente i aktion i stationsby

Flere kampklædte betjente rykkede tirsdag ud til en anholdelsesaktion af en person med tilknytning til bandemiljøet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet rykkede tirsdag eftermiddag ud til stationsbyen Dianalund på Vestsjælland for at anholde en mand med tilknytning til bandemiljøet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Vi går forholdsvis offensivt til værks for at få fat i gerningsmændene til de skyderier, der har været i politikredsen i den seneste tid, siger Ove Groth, politikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

- Aktionen her i eftermiddag var endnu et forsøg på at anholde en af gerningsmændene og stille ham til ansvar, siger Ove Groth.

quote Aktionen her i eftermiddag var endnu et forsøg på at anholde en af gerningsmændene og stille ham til ansvar

Ove Groth, politikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Et vidne på stedet fortæller til TV ØST, at der opholdt sig otte til ti kampklædte betjente i Dianalund samt en mandskabsbil, tre patruljevogne og en indsatslederbil.

27 adresser blev ransaget 

Dagens aktion kommer i forbindelse med torsdagens omfattende aktion, hvor politiet anholdt otte personer med tilknytning til rocker- eller bandemiljøet. De blev alle sammen efterfølgende varetægtsfængslet, mens en person fik en straksdom for at have medvirket til en gerningsmands flugt.

I alt blev 27 adresser ransaget i løbet af torsdag, hvor politiet fandt narkotika, flere våben og ammunition. 14 personer blev anholdt, som er sigtet for drabsforsøg, overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder og for salg af euforiserende stoffer.

De resterende fem personer er blevet løsladt igen efter afhøring, oplyser politiet.

Anholdelserne er sket i tæt samarbejde med Københavns Politi, København Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særligt Efterforskningscenter Øst på flere adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i hovedstadsområdet. 

- Aktionen er resultatet af et omfattende efterforskningsarbejde i forbindelse med de 10 seneste skyderier i politikredsen, og vi kan med tilfredshed notere os, at der er sket anholdelser, sigtelser og varetægtsfængslinger i ni af disse sager, udtalte politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Skudepisoder i det offentlige rum er i sagens natur meget utryghedsskabende og det store antal anholdelser i bandemiljøet kan forhåbentlig på en og samme tid sende et tydeligt signal til bandegrupperingerne og skabe tryghed i lokalbefolkningen.

Seks drabsforsøg

De 14 anholdelser kom i kølvandet på seks drabsforsøg, som går tilbage til sidste år og frem til i år. Alle drabsforsøgene er nogle, som er blevet begået i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds.

SEKS DRABSFORSØG