Vred minkavler venter på erstatning: - Min geschæft skal kompenseres ud til den sidste 25-øre

Regeringen har endnu ikke offentliggjort den varslede kompensationsordning til landets minkavlere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Artiklen er opdateret fredag klokken 21.40. Morten Teglgaard Pedersen var citeret for at sige, at han mente, at branchen skulle kompenseres med 100 milliarder kroner, hvilket han kalder en misforståelse. 

Fredag eftermiddag er der stadig intet nyt fra regeringen til landets minkavlere.

En af dem, der venter på, at regeringen fremlægger den varslede kompensationsaftale, er minkavler Morten Teglgaard Pedersen fra Strøby på Stevns.

Han har brugt den seneste tid på at aflive sin besætning på cirka 10.000 mink.

- Det er himmelråbende, at de (regeringen, red.) ikke har styr på sådan noget, inden de vælter ud og afliver dansk minkavl. Tænk, at man ikke har overvejet det inden. Det er forfærdeligt. Simpelthen forfærdeligt, siger han.

Forhandlinger stadig i gang

I sidste uge blev alle landets minkavlere bedt om at aflive deres mink af hensyn til folkesundheden. Siden har det vist sig, at regeringen ikke havde lovhjemmel til at kræve, at coronafrie minkfarme uden for smitteområderne skulle slås ned.

201109_haste_mink.jpg
Læs også
Minkavlere må vente på vished om erstatning
201109_haste_mink.jpg
Læs også
Minkavlere må vente på vished om erstatning

Folketingspolitikerne er i øjeblikket i gang med at forhandle en kommende erstatningspakke til de danske minkavlere. Torsdag sad partierne endnu engang til langt ud på natten. Men der er stadig ikke noget nyt til Morten Teglgaard Pedersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Aflivet minkbesætning i Strøby
Aflivet minkbesætning i Strøby

- Jeg synes, de skylder at komme ud af starthullerne og holde op med deres politiske fnidderfnadder. Det er til at brække sig over. De skulle se at komme videre og vise, at de er voksne mennesker. Der skal tempo på, siger han.

Bør dække 10 år frem

Den østsjællandske minkavler har ligesom mange andre set sit livsværk gå op i røg den seneste uge. Morten Teglgaard Pedersen mener, staten skylder minkavlerne en omfattende erstatning.

- Jeg håber, man kompenserer en hel branche. Én ting er, at min geschæft skal kompenseres ud til den sidste 25-øre. Jeg håber bare, at man også går ud og kompenserer for, at man har aflivet en hel branche, der gennemsnitligt henter 10 milliarder kroner om året, siger han.

quote Det er forfærdeligt. Simpelthen forfærdeligt

Morten Teglgaard Pedersen, minkavler, Strøby

Udover at minkbranchens produktion og salg er gået i stå, mener minkavleren heller ikke, at han bør stå med regningen, når hans farm skal fjernes.

- Jeg skal da have dækket mit livsværk. Jeg skal da havde dækket alt det, jeg kunne have lavet på det her de næste 10 år. Og så skal den her farm fjernes. Jeg skal ikke stå med udgiften til at fjerne hele det her apparat. Det bliver møghamrende dyrt at fjerne sådan en farm her, og jeg kommer ikke til at gøre det, så det skal dækkes. Det er helt sikkert, og der er 1134 minkfarme i alt, og mange af dem meget større end min, siger Morten Teglgaard Pedersen.