Formand slår fast: - Der er ikke mink tilbage på Sjælland

Selvom en nordjysk minkavler har valgt at holde nogle tusind avlsdyr i live, er det ikke tilfældet på Sjælland, fastslår formand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er ikke mink tilbage på Sjælland. Det er helt slut her.

Sådan lyder kommentaren fra Ann-Mona Kulsø Larsen, der er formand for Sjællands Pelsdyralvlerforening.

Mens den nordjyske avler ifølge Nordjyske valgte at holde sine avlsdyr i live, indtil et lovgrundlav var på plads, så valgte minkavlerne på Sjælland i stedet at gøre som myndighederne sagde og aflive deres dyr.

- Og det er ikke sådan, så nogen på Sjælland har valgt at gøre på samme måde som den nordjyske pelsproducent, fastslår Ann-Mona Kulsø Larsen.

20201203-200319-l-1920x1280we.jpg
Læs også
Heunicke får næse for håndtering af minksagen
20201203-200319-l-1920x1280we.jpg
Læs også
Heunicke får næse for håndtering af minksagen

- For det første ville jeg have hørt om det. Og for det andet, så ville det være nogle meget sultne mink, der skulle være gemt. Vores fodercentral er lukket ned, og uden sådan en kan de ikke få mad, siger hun.

Langt op til tre millioner mink

Umiddelbart, så er det heller ikke nogen hjælp til at genstarte erhvervet, at der måske er gemt en lille reserve af mink af vejen.

- Vi havde omkring tre millioner mink i Danmark. Og der er et godt stykke vej fra 3.000-4.000 avlstyr og derop. Samtidig skulle der startes fodercentral op igen, aktionshuset skulle være på plads og vi skulle have en sund stamme dyr. Det ser jeg ikke for mig, siger hun.

VIDEO: Det er ikke kun minkavlerne, der bliver berørt - også chinchillaavlerne bliver ramt af branchens lukning:


Nyhedsoverblik