Visitationszone i Korsør - tre anholdelser efter en ellers rolig nat

Politiet melder om en rolig nat i den nyoprettede visitationszone på Motalavej i Korsør. Der er foreløbigt foretaget tre udramatiske anholdelser.   

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 20 torsdag aften trådte politiets visitations- og strafskærpelseszone på Motalavej i Korsør i kraft.

De skærpede omstændigheder er blevet indført af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på grund af de mange uroligheder, der har fundet sted omkring Motalavej de seneste par dage.

quote Der er heldigvis ikke nogen, der har været i besiddelse af våben og lignende

Peter Compen, fungerede politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der har været rigtig mange mennesker i området, også i går aftes, men vi er meget tilfredse med, hvordan det er forløbet. Også natten er forløbet helt stille og rolig, fortæller Peter Compen, fungerede politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Ifølge Peter Compen har politiets massive tilstedeværelse i området foreløbigt haft den ønskede effekt om at skabe ro i området.

Artiklen fortsætter efter grafikken. 

Grafik: Nick Abildgaard 

- Vi har lavet rigtig mange visitationer derude, og der er heldigvis ikke nogen, der har været i besiddelse af våben og lignende. 

I løbet af aftenen har politiet dog foretaget tre anholdelser uafhængigt af hinanden. 

- Den ene er blevet anholdt for at skabe uro og uorden på grund af utilfredshed med politiets tilstedeværelse, den anden for at ville blande sig i politiets arbejde og den tredje for beruselse. Så det er jo helt ufarlige ting, kan man sige, siger Peter Compen. 

De tre anholdte er blevet sigtet efter ordensbekendtgørelsen, men de er alle blevet løsladt igen.

Knivstik i brystet og masseslagsmål

Visitations- og strafskærpelseszonen kommer i kølvandet på to episoder fra Motalavej i denne uge.

Mandag klokken 23 blev politiet kaldt til Motalavej på grund af en anmeldelse om masseslagsmål på en multibane. Slagsmålet havde ført til, at en 17-årig dreng var blevet stukket i brystet med en kniv.

En 16-årig dreng blev efterfølgende anholdt og sidder nu varetægtsfængslet og er sigtet for drabsforsøg.

Artiklen fortsætter efter videoen. 

Politiet var massivt tilstede onsdag aften, efter 20-30 unge deltog i et slagsmål. 

Måtte tilkalde assistance fra flere politikredse

Allerede onsdag var den gal i området igen.

Her fandt endnu et masseslagsmål sted, der ifølge politiet involverede mellem 20-30 primært unge personer. Slagsmålet blev dog hurtigt blev opløst, da politiet ankom til stedet ved 19-tiden.

Det skete med massiv udrykning og med assistance fra Københavns Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og Fyns Politi.

Ingen personer blev efterfølgende anholdt, og der var ifølge politiet ingen tilskadekomne.

Flere uroligheder i området

Mandag i forrige uge blev der desuden affyret skud mod tankstationen Cirkel K på Tårnborgvej – ikke langt fra Motalavej-kvarteret. Ingen personer blev ramt, og en 29-årig mand fra København og en 30-årig mand fra Korsør sidder varetægtsfængslet i den sag. De er sigtet for drabsforsøg, trusler på livet og besiddelse af våben.

Artiklen fortsætter efter videoen. 

Mandag i sidste uge blev der affyret skud mod tankstationen Circle K på Tårnborgvej. 

Tilbage i marts blev der også affyret skud mod en lejlighed i en boligblok på Motalavej. Her sidder en mor og en søn i øjeblikket fængslet.

Politiet har tidligere udtalt, at de i efterforskningen ser på, om der kan være en sammenhæng mellem de forskellige episoder.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om slagsmålet onsdag hænger sammen med de andre episoder, sagde Tom Trude torsdag.

Gælder frem til den 25. juni

Den skærpede strafzone og visitationszonen gælder fra torsdag den 18. juni klokken 20.00 og varer foreløbigt frem til torsdag 25. juni klokken 20.00. Politiet kan dog vælge at forlænge perioden, hvis der er behov og grundlag for det.

Formålet er at forhindre fremtidige kriminelle handlinger og på den måde genskabe trygheden i området.

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for bestemte former for utryghedsskabende kriminalitet som hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven som udgangspunkt bliver fordoblet, hvis den bliver begået inden for zonen.