Politiet indfører visitationszone i Korsør

Politiet indfører nu visitations- og strafskærpelseszone på Motalavej i Korsør i kølvandet på urolighederne, der har fundet sted de seneste dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet indfører visitations- og strafskærpelseszone i et afgrænset område omkring Motalavej i Korsør.

Det sker efter flere episoder med vold og uro i området, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

quote Der har den seneste periode været ekstraordinært meget uro i området ved Motalavej

Lars Harvest, fungerende politidirektør ved  Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der har den seneste periode været ekstraordinært meget uro i området ved Motalavej med blandt andet vold, fund af våben og grupperinger, der slås indbyrdes. Det skaber selvfølgelig stor utryghed blandt borgerne i området, og det kan de ikke være tjent med.

- Derfor har vi vurderet, at indførelse af disse zoner kan være med til at standse en opblussen af utryghedsskabende kriminalitet og genskabe trygheden i området, udtaler Lars Harvest, fungerende politidirektør ved  Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Gælder frem til den 25. juni

Den skærpede strafzone og visitationszonen gælder fra torsdag den 18. juni klokken 20.00 og varer foreløbigt frem til torsdag 25. juni klokken 20.00. Formålet er at forhindre fremtidige kriminelle handlinger og på den måde genskabe trygheden i området. 

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for bestemte former for utryghedsskabende kriminalitet som hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven som udgangspunkt bliver fordoblet, hvis den bliver begået inden for zonen. 

Artiklen fortsætter efter grafikken.

De nævnte vejstrækninger indgår i visitations- og strafskærpelseszonen. Grafik: Nick Abildgaard

Strafskærpelseszonen og visitationszonen er som beskrevet foreløbigt sat til at vare frem til 25. juni klokken 20.00, men politiet kan vælge at forlænge perioden, hvis der er behov og grundlag for det, oplyser de.

For den almindelige borger vil indførelse af zonerne ikke have stor betydning. Inden for en visitationszone har politiet dog lov til stikprøvevis at visitere folk efter våben uden på forhånd at have foretaget en sigtelse og uden at have en egentlig begrundet mistanke om, at den pågældende er i besiddelse af våben.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Masseslagsmål onsdag aften

Et større masseslagsmål fandt sted onsdag aften i Motalavej-kvarteret i Korsør, hvor politiet var massivt tilstede i området. 

Ifølge politiet deltog 20 til 30 primært unge personer i slagsmålet, som hurtigt blev opløst, da politiet ankom til stedet ved 19-tiden, hvor det fik anmeldelsen. Politiet fandt dog efterfølgende et slagvåben, som var blevet smidt i området.

Mandag i denne uge blev en 17-årig stukket i brystet med en kniv under et lignende masseslagsmål, der skete på en multibane i samme kvarter. Her sidder en 16-årig dreng varetægtsfængslet og sigtet for drabsforsøg.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Politiet var massivt tilstede onsdag aften, efter 20-30 unge deltog i et slagsmål.
Politiet var massivt tilstede onsdag aften, efter 20-30 unge deltog i et slagsmål. Foto: Foto: René Lind

Skud i marts måned

quote Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om slagsmålet onsdag hænger sammen med de andre episoder

Tom Trude, linjechef for beredskabet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Tilbage i marts blev der affyret skud mod en lejlighed i en boligblok på Motalavej, hvor en mor og en søn i øjeblikket også sidder fængslet. 

Politiet har tidligere sagt, at det i efterforskningen ser på, om der kan være en sammenhæng mellem de episoder. 

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om slagsmålet onsdag hænger sammen med de andre episoder, siger Tom Trude, linjechef for beredskabet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.