Var ikke forberedt på at finde pige i live

De betjente, der fandt den 13-årige pige fra Kirkerup-sagen, var ikke forberedte på at finde hende i live.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Referatforbuddet fra retssagens tredje dag er delvist ophævet. 

Det fortalte retsformanden, da det fjerde retsmøde i sagen begyndte onsdag.

Ophævelsen betyder, at de vidneudsagn, som to betjente, der var med til at finde den 13-årige pige, gav, gerne må refereres.

Den første betjent, der afgav forklaring, var en yngre mand i uniform. Han var tydeligt påvirket af situationen.

Han fortalte, at da betjentene rykkede ud til den tiltalte 33-åriges hjem, havde de fået besked på, at de skulle anholde den person, der boede på adressen.

Læs også
Kærestepar ledte efter forsvundet pige - pludselig væltede politiet ind hos naboen
Læs også
Kærestepar ledte efter forsvundet pige - pludselig væltede politiet ind hos naboen

De smadrede den rude, der var i døren indtil villaen, da ingen svarede, da de bankede på. Efter ruden blev smadret, kom den 33-årige til syne. Han var iført boksershorts, t-shirt og strømper, da han blev anholdt.

Den første betjent i vidneskranken fortalte også, at han var den første inde ved pigen, der befandt sig i et rum i den tiltaltes hjem. Da han fortalte om det øjeblik, undskyldte han, at han blev lidt påvirket af situationen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Var ikke forberedte på det

Den anden betjent i vidneskranken var i civilt tøj. Han er specialiseret i at sikre gerningssteder, og han overtog arbejdet fra den yngre betjent, der havde fundet den 13-årige.

Den yngre betjent kørte i stedet på skadestuen med sin kollega, der havde skåret sig, da døren ind til den tiltaltes hus blev smadret.

Der blev hurtigt sendt et billede til efterforskningslederne. Det viste, at pigen var fundet i live.

Det er den 33-årige tiltalt for:

Langvarigt at have frihedsberøvet 17-årige Emilie Meng, som han mødte ved eller nær Korsør Station natten til den 10. juli 2016. At have udsat hende for voldtægt, slået hende ihjel formentlig ved kvælning og derefter lagt hendes lig i en sø i Borup. Her blev det fundet 24. december samme år.

At have truet en 15-årig efterskoleelev med en kniv om aftenen den 8. november 2022 i Sorø. At have slået hende flere gange og have forsøgt at få hende ind i en bil for at frihedsberøve hende langvarigt og voldtage hende, hvilket mislykkedes, fordi hun skreg op.

Med sin bil at have kørt ind i en 13-årig pige kort før middag den 15. april 2023 i Kirkerup ved Slagelse, så hun faldt af cyklen. At have frihedsberøvet hende i godt et døgn, og i den tid have udsat hende for grove seksuelle overgreb, samt have haft til hensigt at slå hende ihjel, hvilket mislykkedes, fordi politiet befriede hende.

Besiddelse af pornografisk materiale af personer under 18 år og brud på knivloven.

Den 33-årige nægter sig skyldig i anklagerne, hvad angår den 17-årige og den 15-årige. Han har delvist erkendt anklagerne om den 13-årige, men det står ikke klart, hvad han erkender.

Kilder: Anklageskriftet.

Betjenten i civilt fortalte, at han talte med den 13-årige og forklarede, at der skulle sikres spor. Derfor kom det til at tage noget tid for ham at binde det reb op, der var bundet om hendes fødder. Pigen havde selv fået hænderne fri, fortalte betjenten.

Han gjorde meget ud af at berolige hende, fortalte han. 

Normalt ville han have haft mundbind og handsker på, men han udlader at have mundbind på for at berolige hende.

Læs også
Hun følte sig uovervindelig - indtil en piges forsvinden rystede hele Danmark
Læs også
Hun følte sig uovervindelig - indtil en piges forsvinden rystede hele Danmark

Mens han afgav forklaring, knugede han en hvid papirserviet i hånden.

Han fortalte, at han blev kaldt ud til huset, hvor den tiltalte boede. 

På vejen forberedte betjentene sig på, hvad der kunne vente. De forberedte sig på, at de måske skulle finde en person, der var afgået ved døden. Men det, de ikke forberedte sig på, var, at de skulle finde den 13-årige i live.

Mens betjentene afgav deres forklaringer, fulgte den 33-årige interesseret med. Han drejede hovedet for at kigge direkte på de to betjente, selvom han under resten af retssagen hele tiden har set fremfor sig.Nyhedsoverblik