Kærestepar ledte efter forsvundet pige - pludselig væltede politiet ind hos naboen

Cecilie Jørgensen var ude at lede efter den 13-årige pige, der forsvandt i april. Men pigen og den mistænkte i sagen skulle vise sig at være uhyggeligt tæt på.

Af Christina Jul Nielsen og Kasper Larsen

Denne artikel blev første gang udgivet den 25. november 2023 og genudgives i forbindelse med Kirkerup-sagen, der nu er begyndt ved Retten i Næstved.

- Det er meget underligt at have været 50 meter væk, og så har hun været der i al den tid. Han var jo en pæn fyr, der havde styr på sine ting, sin økonomi, sit hus, sin bil og alt muligt … og så er det naboen.

Cecilie Jørgensen var sammen med sin daværende kæreste i Svenstrup, da nyheden om, at en 13-årig pige var forsvundet syd for Slagelse, ryddede alle sendeflader.

Cecilie Jørgensens tidligere nabo var ikke den, hun troede, han var.

Hun fortæller nu i en ny serie på TV2 ØST "En morder iblandt os - Drabet på Emilie Meng" om de dage, der skulle vise sig måske at trække tråde til Danmarks største og indtil videre uopklaret mordsag, mordet på Emilie Meng.

Ny serie om drabet på Emilie Meng

I en ny serie fortæller TV2 ØST den dramatiske historie om Emilie Mengs forsvinden og om den bortførelse af en 13-årig pige, der i april ledte politiet til en mulig gerningsmand i sagen.

Du finder serien på TV2 ØST Play her.

Delt overalt på Facebook

Lørdag den 15. april var den 13-årige pige ude at cykle med aviser i den lille landsby Kirkerup på Vestsjælland. 

Hun var cyklet fra Sørbymagle på vej mod landsbyen, hvor hun skulle mødes med en veninde.

Men hun dukkede aldrig op.

Politiet var hurtigt ude og lede efter den 13-årige pige - blandt andet ved kirken i Kirkerup.
Politiet var hurtigt ude og lede efter den 13-årige pige - blandt andet ved kirken i Kirkerup. Foto: Kenneth Grymen - 112news.dk

Pigens familie var hurtigt ved tasterne og efterlyste hende på Facebook. 

Omkring middagstid fandt de hendes cykel, hendes taske og hendes mobiltelefon ved kirken i Kirkerup.

Politiet reagerede hurtigt med en storstilet eftersøgning, mens familiens efterlysning af den 13-årige pige gik viralt på de sociale medier.

- Jeg ser bare, alle har delt det på Facebook. Det gik meget stærkt, og jeg havde en fornemmelse af, jeg gerne ville ud og lede efter hende, fortæller Cecilie Jørgensen.

Tog ud til Regnemarks Bakke

Dagen efter afspærrede politiet et hus i Kirkerup. De havde sat markeringskilte op flere steder. Noget man gør, når man finder blod eller andre spor. 

De kom også med en gravemaskine til adressen.

Politiet ledte efter den 13-årige pige i byen Kirkerup.
Politiet ledte efter den 13-årige pige i byen Kirkerup. Foto: Kenneth Grymen - 112news.dk

Samtidig havde politiet fået over 600 henvendelser fra offentligheden. Cecilie Jørgensen kunne heller ikke bare sidde stille og besluttede sig for at tage ud og lede efter den 13-årige pige.

- Vi vælger simpelthen at sige, lad os prøve at kigge ude ved Borup ved Regnemarks Bakke. Det er, som om man kunne mærke, at vi skal bare herud og kigge.

Emilie Meng blev fundet i denne sø ved Regnemarks Bakke næsten et halvt år efter sin forsvinden. Søen ligger tæt på motorvejsafkørslen ved Borup.
Emilie Meng blev fundet i denne sø ved Regnemarks Bakke næsten et halvt år efter sin forsvinden. Søen ligger tæt på motorvejsafkørslen ved Borup. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Cecilie Jørgensen og hendes daværende kæreste fandt ikke noget ved søen, hvor Emilie Meng blev fundet død den 24. december 2016.

Mens de var ude at lede efter pigen, skulle det dog vise sig, at det, de ledte efter, var lige ved siden af.

Himmel og hav sat i bevægelse

Politiet havde meddelt, at de klokken tre om eftermiddagen ville holde et pressemøde og orientere om sagen om den 13-årige pige. 

Cecilie Jørgensen var hjemme i Svenstrup lidt før klokken tre, så de kunne nå at se det.

Lige indtil himmel og hav blev sat i bevægelse hos naboen, og den ene politibil efter den anden kom farende.

Kriminalteknikere ved den 32-årige mands adresse.
Kriminalteknikere ved den 32-årige mands adresse. Foto: René Lind - Lind Foto

- Vi havde ikke tænkt på daværende tidspunkt, at hun var her. Man kan se fra vores stue direkte ind i hans stue, siger Cecilie Jørgensen.

- De spærrer af med civilbiler, der kommer en ambulance ind, og der bliver ført en person ud i DNA-dragt, tilføjer hun.

Politiets pressemøde begyndte ikke klokken tre som planlagt. 

For som Cecilie Jørgensen lige havde overværet, så havde politiet netop fundet den 13-årige pige i naboens hus. Og hun var i live, lød det fra en tydeligt rørt politiinspektør Kim Kliver, da pressemødet gik i gang.

Politiet valgte blandt andet at beslaglægge den sigtedes bil.
Politiet valgte blandt andet at beslaglægge den sigtedes bil. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Deres 32-årige mandlige nabo blev anholdt og sigtet for af have frihedsberøvet den 13-årige pige. Han blev også sigtet for vold, trusler og voldtægt af pigen.

Ifølge sigtelsen blev den 13-årige pige frihedsberøvet og kidnappet i Kirkerup klokken 11.42. Manden tog hende med i sin bil til en lagerbygning i Sorø, der havde tilknytning til hans arbejdsplads. Herefter tog han hende med til sit hjem i Svenstrup.

Sigtet for drabet på Emilie Meng

Godt ti dage senere tog sagen endnu en drejning.

Her kulminerede syv års uvished, utryghed og frygt. Politiinspektør Kim Kliver gik ud på et direkte transmitteret pressemøde og løftede sløret for den seneste udvikling i efterforskningen af den 32-årige mand, der havde kidnappet den 13-årige pige.

Se et sammenklip fra pressemødet her, hvor politiet fortalte, at de havde sigtet den 32-årige mand for drabet på Emilie Meng.

Politiet havde rejst sigtelse mod den 32-årige mand for frihedsberøvelse, voldtægt og drab på Emilie Meng.

Men det var ikke det eneste.

Den 8. november 2022 var en pige ude at gå tur på Sorø Gymnastikefterskoles grund, hvor hun blev overfaldet af en mand med en kniv.

Ifølge politiet er det den 32-årige mand, der stod bag overfaldet, og derfor blev han også sigtet for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt mod den unge kvinde.

Få det fulde overblik over sagerne, den 32-årige er sigtet for her:

Den 32-årige mand erkender delvist kidnapningen af den 13-årige pige fra Kirkerup. Han nægter sig skyldig i sigtelserne for overfaldet på pigen i Sorø og drabet på Emilie Meng. Der er på nuværende tidspunkt ikke rejst tiltale for de to nyeste forhold.

Serien "En morder iblandt os - Drabet på Emilie Meng" kan ses på vores gratis tjeneste TV2 ØST PLAY.