Stor politiaktion ved Storebælt - politi går efter lastbiler

Mange lastbiler er de seneste dage blevet standset ved Storebælt. Her blev de kontrolleret for brud på køre- og hviletidsreglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lastbiler er både torsdag og fredag i stort tal blevet standset ved Storebælt. Her er det blevet kontrolleret, om lastbilchaufførerne overholder køre- og hviletidsreglerne.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der står for Tungvognscenter Øst, til TV2 ØST.

Der er tale om en omfattende kontrol, hvor et meget stort antal lastbiler og andre tunge køretøjer trækkes til side og kontrolleres. Torsdag blev 126 lastbiler kontrolleret. I skrivende stund fredag er kontrollen fortsat i gang, oplyser politiet.

Læs også
150 lastbiler standset i kontrol - flere mister retten til at køre i Danmark
Læs også
150 lastbiler standset i kontrol - flere mister retten til at køre i Danmark

- Der er ikke så mange steder, hvor der er plads til at lave så stor en kontrol af lastbilerne, men Storebælt er meget velegnet med et sted tæt på motorvejen. Også fordi det er en af landets hovedfærdselsårer, og der virkelig kommer mange lastbiler igennem her, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

En hel række lastbiler, hvor chaufførerne blev kontrolleret.
En hel række lastbiler, hvor chaufførerne blev kontrolleret. Foto: René Lind - Lind Foto

Specialuddannede betjente

Ved kontrollen blev lastbilerne hentet ind til kontrol af motorcyklister og civile politibiler ved betalingsanlægget ved Halsskov og blev så kontrolleret på en stor parkeringsplads tæt ved anlægget.

- Vores folk fra tungtvognskontrollen er specialuddannede til at klare de opgaver. Det betyder også, at de hurtigt kan afgøre, om der er problemer. Det betyder, at de lastbilchauffører, der har styr på tingene, hurtigt kan komme videre fra kontrollen, siger Martin Bjerregaard.

Læs også
Efter fire lastbilulykker bygges rundkørsel endelig om
Læs også
Efter fire lastbilulykker bygges rundkørsel endelig om

Fokuseret kontrol

Når der er større aktioner med lastbiler, så er der ofte tale om såkaldte multivognskontroller - det vil sige kontroller, hvor kontrollanter fra politiet sammen med eksempelvis Fødevarestyrelsen, Skat eller Færdselsstyrelsen samarbejder i tilfælde af aktioner. Det er dog ikke tilfældet ved denne aktion.

- Det er udelukkende køre- og hviletid, som vi fokuserer på i denne kontrol. Derfor kan vi også klare kontrollen selv, siger Martin Bjerregaard.

Læs også
Endnu en lastbilchauffør stoppet med narko i blodet
Læs også
Endnu en lastbilchauffør stoppet med narko i blodet

Politiet har endnu ikke opgjort resultaterne af kontrollerne torsdag og fredag, men ventes at være klar med et resultat i næste uge.


Nyhedsoverblik