Endnu en lastbilchauffør stoppet med narko i blodet

En 48-årig mand fra Kalundborg er sigtet for at køre lastbil i narkopåvirket tilstand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag afholdt Færdselsafdelingens Tungvognscenter Øst en større kontrol ved Storebæltsbroen i Korsør.

I alt blev 62 lastbiler og busser, seks store dyretransporter, otte små dyretransporter og syv varebiler tjekket i kontrollen. Der blev optaget 25 rapporter på de 62 lastbiler, otte rapporter på dyretransporterne og fire rapporter på de syv standsede varebiler, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kontrollen foregik mellem klokken 09.00 og 17.00.
Kontrollen foregik mellem klokken 09.00 og 17.00. Foto: Kenneth Grymen - 112news. dk

Blandt de 62 lastbilchauffører, der blev stoppet, var en 48-årig dansk mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel i en sættevognstrækker. Han var påvirket af amfetamin.

Flere lignende sager

Ved en tilsvarende kontrol ved Køge Transportcenter i sidste uge, fandt Midt- og Vestsjællands Politi hele fire narkopåvirkede chauffører bag rattet.

- Det er virkelig alvorligt, når de indtager bevidsthedspåvirkende stoffer forud for kørslen. Vi er glade for, at vi fik stoppet dem, før det gik galt, sagde politikommissær Henrik Fobian, der er leder af Færdselsafdelingens Tungvogns Center Øst, i den forbindelse.

Kontrollen ved Storebæltsbroen onsdag foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, Toldstyrelsen, Skattestyrelsen og Færdselsstyrelsen.

Store bøder til udenlandske chauffører

Kontrollen foregik mellem klokken 09.00 og 17.00, hvor der fra politiets side var fokus på tungvognsområdet herunder farligt gods, køre- og hviletid, cabotagekørsel, dyretransporter, særtransporter, busser samt bremser og teknisk stand.

quote Antallet af sager er forventeligt, men viser, at der stadig er behov for et højt kontroltryk på tungvognsområdet

Henrik Fobian, politikommissær, leder af Færdselsafdelingens Tungvogns Center Øst.

Af andre sager kan nævnes en hollandsk chauffør, som ikke overholdt sin daglige hviletid. Det samme gælder for en finsk chauffør, som ligeledes overtrådte sin daglige hviletid, og de to udenlandske chauffører kan nu forvente bøder på op imod 70.000 kroner hver.

Politikommissær Henrik Fobian var tilfreds med resultatet af onsdagens kontrol ved Storebæltsbroen.

- Kontrollen viser et resultat af et godt samarbejde mellem myndighederne. Antallet af sager er forventeligt, men viser, at der stadig er behov for et højt kontroltryk på tungvognsområdet, siger han i en pressemeddelelse. 

Politikommissær Henrik Fobian var tilfreds med resultatet af onsdagens kontrol ved Storebæltsbroen.
Politikommissær Henrik Fobian var tilfreds med resultatet af onsdagens kontrol ved Storebæltsbroen. Foto: Kenneth Grymen - 112news. dk