¨

Stigning i coronatest skaber mangel på bioanalytikere

Stigningen i antallet af coronatest betyder mere arbejde for regionens bioanalytikere, som har svært ved at følge med. Derfor ansætter Region Sjælland yderligere 35. Arkivfoto. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

35 nye stillinger bliver oprettet i Slagelse. Ifølge de ansattes fagforening kan det blive svært at finde tilstrækkeligt kvalificeret personale.

Flere og flere lader sig teste for corona, og det sætter pres på Klinisk Mikrobiologisk afdeling i Slagelse, hvor de mange coronatest her i regionen bliver analyseret.

Derfor ansætter Region Sjælland over det næste halve år 35 nye medarbejdere til at analyse de mange prøver.

Det fortæller P4 Sjælland.

Sjælland er dog langt fra den eneste region, hvor efterspørgslen på laboranter og bioanalytikere er stor, lyder det fra bioanalytikernes fagforening:

- Det bliver svært, for vi er allerede ude i, at mikrobiologien stjæler fra de andre afdelinger, hvor vi har bioanalytikere ansat, siger Anja Aakeson, formand for Danske Bioanalytikere i Region Sjælland.

Ser på mulighed for at ansætte akademikere

Senest er der ansat 14 nye medarbejdere i Slagelse. Her har man haft tilstrækkeligt med ansøgere, men ledende overbioanalytiker, Pia Krohn Hansen, erkender, at det kan blive en udfordring, når der i det næste halve år skal ansættes yderligere 21.

Hun peger på, at der kan blive brug for at se på muligheden for at ansætte akademikere i molekylærbiologi til laboratoriearbejde.

Som TV2 ØST har kunnet fortælle, så har Region Sjælland foruden de eksisterende testtelte senest stået i spidsen for omfattende test i Faxe Kommune med et mobiltestcenter, efter at en udenlandsk håndværker blev smittet med corona og siden smittede 80 kollegaer og spredte frygt for smitte i lokalområdet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App