Lange ventetider til coronatests her i regionen

Der er pres på de steder, hvor borgere kan blive coronatestet, og her i regionen er der ventetid samtlige steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan komme til at tage tid, før man som borger i Region Sjælland kan blive testet for corona, hvis man ikke har nogen symptomer.

I Slagelse Kommune steg smittetallet fra tirsdag til onsdag med 24, og smittetrykket er med 52 smittede per 100.000 indbyggere over den såkaldte bekymringsgrænse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er onsdag aften flere dages ventetid til en coronatest i Slagelse, hvis man ikke har nogen symptomer.
Der er onsdag aften flere dages ventetid til en coronatest i Slagelse, hvis man ikke har nogen symptomer. Foto: coronaproever.dk

Alligevel er det først muligt at få en tid til coronatest om seks dage, hvis man ikke har nogen symptomer.

Flere tider på vej

Også i de øvrige testcentre her i regionen er der ventetider.

Onsdag aften var de første ledige tider, hvis man er uden symptomer, fordelt således: 

Testtider:

Det øgede pres på testcentrene og situationen i Slagelse har nu fået Region Sjælland til at åbne op for flere tider fra torsdag.

- Vi udvider med flere tider til test på Slagelse Sygehus i samfundssporet, altså uden symptomer, fra i morgen. Der er også indkaldt ekstra personale, siger enhedschef Søren W. Rasmussen fra Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Indtil videre bliver der ikke åbnet op for flere tider andre steder, men meldingen fra regionen er, at der torsdag blive truffet beslutning om yderligere tiltag.

Det er muligt at få tid til en coronatest hurtigere end de angivne tider, hvis man har symptomer. Tiderne kan bestilles via www.coronaproever.dk.

Øget fokus i Slagelse 

I Slagelse Kommune bliver der lige nu holdt ekstra godt øje med udviklingen i antallet af smittede, og kommunens krisestab har indtil videre meldt følgende ud: 

Vejledning: