Satser milliarder på boligfællesskab til seniorer: Lang kø til første smugkig

En ejendomsinvestor ser et stort potentiale i boligfællesskaber for seniorer. Søndag blev planerne vist frem i Slagelse, og interessen var meget stor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hundredvis af mennesker – fortrinsvist seniorer – var søndag mødt frem for at kigge på lejligheder i Slagelse. Her var dørene slået op til den første af i 76 lejligheder, som skal udgøre et nyt seniorvenligt boligfællesskab, Ibihaven.

quote Jeg har også tænkt på, om det er noget for mig

Birthe Nielsen, måske kommende lejer i Ibigården

Birthe Nielsen var en af de fremmødte.

- Jeg bor i hus med kælder og førstesal, og jeg bor alene – det er jo for meget plads at have, så man er nødt til at tænkte på, når man kan ikke det samme, fortæller hun.

- Så jeg er lidt spændt på at se det her, sagde hun fra køen, hvor hun ventede på at komme ind.

Artiklen fortsætter under billedet

Jeg har også tænkt på, om det er noget for mig. Om det bliver for tæt, og om man vil mangle privatliv, siger Birthe Nielsen, som var en af de fremmødte til dagens fremvisning.
Jeg har også tænkt på, om det er noget for mig. Om det bliver for tæt, og om man vil mangle privatliv, siger Birthe Nielsen, som var en af de fremmødte til dagens fremvisning. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Hver lejlighed har egen terrasse eller altan, ligesom der også er egen indgang, som går ud til en stor atriumhave. Her skal blandt andet en petanquebane, køkkenhave, et værksted og en udestue være med til at sætte rammerne for et fællesskab blandt beboerne.

Satser omkring 1,5 milliarder på seniorer

Det er ejendomsudviklingsselskabet Tetris, der står bag opførelsen af boligfællesskabet. Her har man satset på en tilsyneladende stor interesse for boligfællesskaber blandt seniorer.

Ifølge analyseinstituttet VIVE kunne omkring hver tredje af befolkningen på 52 år eller ældre, som påtænker eller forestiller sig at flytte, se det som en attraktiv mulighed at bo i et seniorbofællesskab.

- Vi har valgt at investere i seniorfællesskaber, fordi vi synes, det er en god idé på flere niveauer. Kommercielt er det en god idé – regner vi med – men det er også for at skabe bæredygtige seniorfællesskaber – både socialt og miljømæssigt, siger kommunikationsansvarlig Martin Wagner.

Han peger på, at netop finansieringen kan være en udforing, for at starte bofællesskaber.

Der bliver flere og flere ensomme ældre og en måde at bekæmpe det på, er ved at lave seniorfælleskaber, siger Martin Wagner, der trods forventningen om et stort fremmøde blev positivt overrasket.

- Vi havde forventet, der kom en del, men måske ikke helt så mange.

Artiklen fortsætter under billedet

Vi har valgt at investere i seniorfællesskaber, fordi vi synes, det er en god idé på flere niveauer, fortæller Martin Wagner, kommunikationsansvarlig, Tetris
Vi har valgt at investere i seniorfællesskaber, fordi vi synes, det er en god idé på flere niveauer, fortæller Martin Wagner, kommunikationsansvarlig, Tetris Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Tetris har planer om at lade i alt 15 boligfællesskaber med til sammen 1000 lejemål opføre over hele landet. Ibihaven i Slagelse bliver den første. Den samlede pris ligger i omegnen af 1,5 milliarder kroner.

Flere boligfællesskaber på Sjælland

Om Birthe Nielsen bliver en af de fremtidige lejere, må tiden vise. For hende er det en afvejning mellem plads, fællesskab og privatliv.

- Du er ikke på arbejdsmarkedet mere og familien bor måske overhovedet ikke i nærheden, så det sociale betyder meget, siger hun.

- Jeg har også tænkt på, om det er noget for mig. Om det bliver for tæt, og om man vil mangle privatliv.

Hun har dog allerede målt op, hvor meget plads der skal være en lejlighed.

- Der er ikke meget plads, konstaterer hun som det første, men ved nærmere eftersyn, er der rosende ord til både gangen, køkken og stuen.

- Det er virkelig nydeligt.

Birthe Nielsen har allerede skrevet sig op. Sidste frist er 29. februar 2020.

Sådan ser de ud - de første af 76 ny lejligheder i Ibihaven øst for Slagelse.
Sådan ser de ud - de første af 76 ny lejligheder i Ibihaven øst for Slagelse. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Prisen for en lejlighed ligger på mellem 6.500 til 9.900 kroner om måneden afhængigt af størrelse og placering. 

Foruden Slagelse har Tetris her i regionen også planer om boligfællesskaber i Næstved og Holbæk.