Kemikalieudslip i Slagelse: 17 akut kørt på hospitalet

Giftige dampe betyder tirsdag morgen, at dele af Slagelse er afspærret. Flere personer er blevet kørt til sygehuset efter hændelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Giftige dampe omkring Slagelse Svømmehal betyder tirsdag morgen, at områder omkring Slagelse Svømmehal er afspærret.

- Jeg kan bekræfte, at der er et kemikalieudslip i området omkring Slagelse Svømmehal. Alle er dog ude nu, og rummet er sikret, siger vagtchef Jens Frederiksen tirsdag morgen til TV ØST. 

Ifølge indsatslederen fra Slagelse Brand og Redning er 17 personer blevet kørt til undersøgelse på sygehuset. Alle skønnes uskadte, de  undersøges dog på hospitalet.

Jens Frederiksen oplyser, at politiet hjalp til med at køre patienter til sygehuset. 

- De har problemer med åndedrættet, men kan selv gå. Vi vil dog gerne have dem undersøgt for en sikkerheds skyld, oplyser han. han kender endnu ikke deres præcise tilstand.

Plejehjem berørt

De giftige dampe har især spredt sig inde i svømmehallen, men også omkring svømmehallen kan der være farligt at opholde sig.

Et nærliggende plejehjem har således fået besked på at holde alle indendøre, og at døre og vinduer skal være lukket indtil videre, og at ventilationsanklæg skal være slukkede.

Vidner oplyser, at der lufter kraftigt af klor i området. 

Politiet vurderer løbende situationen, også i forhold til den nærliggende Antvorskov Skole, der dog endnu ikke vurderes til at være påvirket af dampene.

- Vores indtryk er, at der er rimelig godt styr på situationen lige nu. Og gasserne fortyndes heldigvis meget i den fri luft, siger vagtchefen.

Syre er blandet med klor

Ifølge politiet er kemikaliedampene opstået, da syre er blevet blandet med klor i en tank - sandsynligvis er en vareleverance blevet leveret i den forkerte tank.

- Vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvordan det er sket - men det er klart, at det er noget som vi undersøger nærmere senere, siger han. 

Han oplyser, at politiet endnu ikke kan sige, om kilden til gasserne befinder sig indendørs eller udendørs - men at det har givet størst problemer i selve svømmehallen, hvorfra de 12-13 personer er blevet evakueret.

Meldingen om kemikalieudslippet er indløbet klokken 06.26.

 

12-13 personer skal tilses af en læge efter et kemikalieudslip ved Slagelse Svømmehal.
12-13 personer skal tilses af en læge efter et kemikalieudslip ved Slagelse Svømmehal.