Ingen kom alvorligt til skade ved kemikalieudslip

Slagelse Sygehus har haft 17 personer indlagt efter et klorudslip fra byens svømmehal. De vil alle blive udskrevet i løbet af dagen, siger overlæge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Giftige dampe i området omkring Slagelse Svømmehal betød tirsdag morgen, at flere personer måtte et smut forbi sygehuset for at blive undersøgt nærmere.

Men der er ikke sket noget alvorligt med dem, slår ledende overlæge Imran Parvaiz fra Akutafdelingen på Slagelse Sygehus fast.

- Det første vi gør, når der sker sådan en situation her, så ringer vi og indhenter informationer om, hvordan de skal behandles. Sådan noget sker nemlig meget sjældent. I dette tilfælde har vi snakket med Giftlinjen på Bispebjerg Hospital, siger han til TV ØST.

quote Tolv personer udskrev vi efter en halv time, fordi de ikke viste tegn på at have inhaleret dampene

Imran Parvaiz, ledende overlæge, Akutafdelingen

Ifølge overlægen har 17 personer været indlagt til observation, og tolv af dem blev udskrevet kort tid efter.

- Giftlinjen fortæller os, at hvis man har inhaleret en klorgas, som er tilfældet her, så kan man få vejrtrækningsbesvær inden for et kvarter. De tolv personer udskrev vi efter en halv time, fordi de ikke viste tegn på at have inhaleret dampene, og så er der ikke noget at være bekymret for, siger Imran Parvaiz.

Får behandling

Overlægen regner med, at de resterende fem vil blive udskrevet senere på dagen.

- De er lidt hårdere ramt, men der er stadig ikke noget at være bekymret for. De får behandling og trækker vejret fint, siger han.

quote Fem personer er lidt hårdere ramt, men de får behandling og trækker vejret fint

Imran Parvaiz, ledende overlæge, Akutafdelingen

Og hvis man har været i området omkring Slagelse Sygehus, så skal man ikke frygte senere at udvikle bivirkninger fra klorgasserne.

- Der er ikke andre bivirkninger end vejrtrækningsproblemer, og de viser sig hurtigt. Så hvis man ikke allerede har oplevet bivirkninger, så kommer der heller ikke nogen, siger Imran Parvaiz.