¨

Beredskab: Sådan opstod giftudslippet i Slagelse

00:51

Video: TV ØST

En slange i en forkert tank udløste tirsdag morgen situationen med giftig gas i Slagelse. Der er dog styr på situationen nu.

En menneskelig fejl var tirsdag morgen årsagen til, at Slagelse Svømmehal måtte evakueres, og 17 personer måtte evakueres.

Fejlen opstod, da der tirsdag morgen skulle leveres kemikalier til svømmehallen, og 250 liter svovlsyre og klor blev blandet i en tank.

Hændelsen udløste en kemisk reaktion i det rum, hvor man behandler vandet i svømmehallen. Der blev udledt klorgas, der kan være giftigt at indånde, siger Michael Djervad, viceberedskabschef i Slagelse Brand og Redning. 

Læs også Kommune: Giftudslip er ikke længere farligt

Bragt til sygehuset

Alle 17 personer i svømmehallen blev efterfølgende bragt til sygehuset til nærmere undersøgelse, men ingen vurderes at være kommet noget alvorligt til.

Michael Djervad oplyser, at der stadig foregår kemiske reaktioner og dermed udvikling af klorgas fra den ramte tank. 

Læs også Kemikalieudslip i Slagelse: 17 akut kørt på hospitalet

- Vi måler hele tiden på tanken, og holder øje med, hvornår den kemiske reaktion er overstået. Når det er sket, så kan vi fjerne væsken, siger han.

Indtil da holder svømmehallen lukket. Og efterfølgende forestår der noget oprydnings- og rengøringsarbejde før svømmehallen kan genåbne. 

Læs også Ingen kom alvorligt til skade ved kemikalieudslip

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App