Forsvarer i retssag om skyderi foran Slagelse Sygehus: - Var det drabsforsøg?

I deres procedurer forsøgte forsvarerne for tre tiltalte mænd at så tvivl om, hvorvidt skyderi foran Slagelse Sygehus overhovedet var forsøg på drab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen mod tre yngre mænd fra Klosterparkvej i Kalundborg, der er tiltalt for at have forsøgt at dræbe en kvinde i en bil på parkeringspladsen foran Slagelse Sygehus 18 februar sidste år, er gået ind i sin afsluttende fase.

Tirsdag skulle både anklager og de tre tiltaltes forsvarere procedere i sagen.

Et faktum er, at en dengang 23-årig kvinde om aftenen klokken 22.35 den 18. februar ringede 1-1-4 og chokeret forklarede politiet, at der var blevet skudt efter hendes bil på parkeringspladsen på Ingemannsvej 18 foran Slagelse Sygehus.

Kvinden var netop kommet fra arbejde i Kalundborg og kørte ind på parkeringspladsen for at parkere, da hun så to mænd stå på parkeringspladsen. Hun genkendte mændene fra Kalundborg og tænkte, at hun skulle væk. Hurtigt.

Kvinden bakkede, mens mændene, der var maskerede, løb hen imod hende og begyndte at skyde. En gerningsstedsrapport har vist, at man på parkeringspladsen fandt fem patronhylstre, og bilen, kvinden kørte i, var blevet ramt af ikke under tre skud.

DNA-spor og krudtpartikler

I sin fremlæggelse for nævninge og de juridiske dommere lagde anklager Susanne Bluhm vægt på, at kvinden har udpeget to af de tiltalte som dem, der skød. Den ene har hun gået i ungdomsklub med, den anden kender hun fra kvarteret omkring Klosterparkvej. 

Derudover findes der DNA fra den sidste tiltalte, en 19-årig mand, på den GPS-tracker, der blev brugt til at spore bilen, kvinden kørte i. Den 19 årige har erkendt, at det var ham, der købte trackeren i Glostrup.

Desuden er der fundet DNA fra nogle af de tiltalte på noget af det tøj, som anklageren mener, at de havde maskeret sig med under skyderiet. Endelig var der krudtpartikler på tøjet, som indikerer, at man har været i nærheden af et våben, der er blevet affyret.

Hvor meget har kvinden set?

Forsvarerne lagde vægt på, at det ikke er bevist, at mændene overhovedet har været i Slagelse, og at der ikke er meget, der knytter dem til drabsforsøget. Det er kun kvinden, der har udpeget to af de tiltalte. Den tredje er der slet ikke nogen, der har set i Slagelse. 

Derudover stillede de spørgsmålstegn ved, hvor meget kvinden egentlig kunne se den aften, for det var mørkt, og mændene var maskeret og stod langt væk, og om der er tale om drabsforsøg.

For skuddene blev affyret nedad, og hvis man vil dræbe nogen, så ville man vel have skudt igennem forruden, som en af forsvarerne, Henrik Dupont Jørgensen, retorisk påpegede. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Da kvinden flygtede fra parkeringspladsen, ramte hun ind i den hvide bil, der stod i nærheden.
Da kvinden flygtede fra parkeringspladsen, ramte hun ind i den hvide bil, der stod i nærheden. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

Bilen havde kvinden lånt af sin ekskæreste. I retten har han forklaret, at der verserer en konflikt i kvarteret omkring Klosterparkvej.

Hvad konflikten drejer sig om, har han ikke villet åbne op for.

- Det sted, jeg kommer fra, det miljø jeg færdes i, der nævner vi ingen navne, sagde han.  

Dommere og nævninge har nu trukket sig tilbage. Der falder dom i sagen fredag den 28. februar.