Anklager: GPS skjult på bil inden ung kvinde blev beskudt

En sag, hvor tre mænd er tiltalt for at skyde efter en ung kvinde, har i dag haft sin første ud af fire retsdage i Retten i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er lige blevet skudt på!

Sådan ringede en tydeligt chokeret 24-årig kvinde til politiet den 18. februar 2019.

Hun havde kort før klokken 22.35 forsøgt at parkere sin bil på Ingemannsvej ved Slagelse Sygehus, tæt på sit hjem. Men inden hun nåede at standse bilen, trække håndbremsen og stige ud, blev hun mødt af to maskerede mænd, hvoraf den ene trak en pistol og skød mod hendes bil. 

quote Jeg er lige blevet skudt på

24-årig forurettede kvinde

- Jeg skyndte mig at bakke, mens de løb efter mig. På vejen ud rammer jeg to parkerede biler, men jeg skulle bare væk, for jeg havde set de to maskerede mænd før, sagde den 24-årige kvinde i dag i Retten i Næstved.

Trods kvindens oplevelser og pakken med lommetørklæder på vidneskranken foran hende, virker hun fattet og rolig, mens hun i Retten i Næstved forklarer, hvad der skete for præcis et år siden.

Der var efter skudepisoden indsat kampklædt politi ved Slagelse Sygehus.
Der var efter skudepisoden indsat kampklædt politi ved Slagelse Sygehus. Foto: Michael Nordborg

Delvis lukkede døre

De tre tiltalte mænd i sagen, som er 19, 20 og 22 år, og den forurettede kvinde, er alle vokset op i området omkring Klosterparkvej. Flere af dem kender hinanden i forvejen. 
I dag bor kvinden i Slagelse, hvor hun ifølge hende selv, har følt sig nødsaget til at flytte hen, efter hun og familien gentagende gange har været udsat for hærværk på deres hus og biler. 

Derfor lukkede dommeren også delvist for dørene, så det kun var pressen, der var tilstede under kvindens vidneforklaring. 

- Jeg ville ikke sige, at det var dem (to af de tiltalte, red.), hvis ikke jeg var sikker på det, siger hun under sin forklaring.

Ifølge kvindens egen forklaringt har hun tidligere vidnet i retten mod en af de tre tiltaltes storebrødre i en sag om et knivstikkeri. Det skulle ifølge kvinden have dannet baggrund for, at der blev skudt mod kvindens bil på parkeringspladsen i Slagelse. Ifølge Anklagemyndigheden var det den 20-årige og den 22-årige, der stod maskerede på parkeringspladsen, mens den 19-årige var chauffør. Et vidne, der skulle på arbejde på Slagelse sygehus, forklarede i retten i går, at hun så en bil, der samlede to mænd op ude på Ingemanssvej i Slagelse.

 
 

GPS-tracker under bilen

På gerningstidspunktet havde kvinden fået lov til at låne sin barndomsvens grå Seat Altea.
Det var den bil, hun kørte i den aften, hvor hun blev skudt på. 

Hvad hun ikke vidste var, at der under bilen, ved det højre baghjul, var monteret en cirka 10 centimeter lang GPStracker.

GPS-trackeren var ifølge anklageren placeret under bilen af de tiltalte, så de kunne holde øje med bilen og dens fører og dermed lokalisere præcis, hvor bilen befandt sig. 

Trods, politiet har fundet DNA på GPS-trackeren fra en af de tiltalte, nægter de alle tre sig skyldige i drabsforsøg. 

Der er i alt afsat fire retsdage i sagen. Næste retsdag er onsdag den 19. februar 2020.

Hør TV2 ØST's retsreporter Jessica Skovmose fortælle om sagen: