56-årig dræbt i ældrebolig

En 56-årig mand blev fredag aften dræbt med flere knivstik på i sin ældrebolig på Solbakken i Korsør. En 45-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring klokken 21.30 fredag aften fik politiet en anmeldelse om, at en mand formentlig var blevet dræbt i en lejlighed i Korsør.

Flere patruljer kørte til stedet, og politiet kunne konstatere, at der lå en livløs mand på stedet.

Anklagemyndigheden bekræfter over for TV2 ØST, at manden blev dræbt og fundet død i sin lejlighed på anden sal i sin ældrebolig på Solbakkevej 1 i Korsør.

Den 56-årige blev dræbt i sin lejlighed her på anden sal på plejecenter Solbakken i Korsør.
Den 56-årige blev dræbt i sin lejlighed her på anden sal på plejecenter Solbakken i Korsør. Foto: Slagelse Kommune

Kort efter anmeldelsen blev indgivet fandt politiet frem til en 45-årig mand, som blev anholdt og sigtet for drabet. 

Den 45-årige blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved retten i Næstved, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var det en 45-årig mand, som førte kniven og tildelte offeret de dræbende stik. Manden nægter sig skyldig.

quote Der blev givet tre knivstik i brystet og én i armen

Siw Olsen, senioranklager Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Da grundlovsforhøret lørdag foregik bag lukkede døre, er det ikke muligt for offentligheden at få indblik i den 45-årige drabssigtedes egen forklaring. 

Ifølge TV 2 ØST's fotograf på stedet måtte den 45-årige hjælpes på plads af de civilbetjente, der fulgte ham ind. Manden var iført hætte over hovedet, dna-dragt og med plastikovertræk over fødderne.

Mulig indbyrdes relation

Hvorvidt de to mænd indbyrdes havde en relation kan senioranklager Siw Olsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi hverken be- eller afkræfte over for TV2 ØST.

Hun kan dog oplyse de umiddelbare skader, som offeret er blevet tildelt. 

- Der blev givet tre knivstik i brystet og én i armen.

DSCF2097
Læs også
Mand fundet dræbt i Korsør
DSCF2097
Læs også
Mand fundet dræbt i Korsør

Den 56-årige afdøde mand er endnu ikke blevet obduceret, og derfor kan det ikke udelukkes, at manden døde af flere knivstik end de fire.

Anklagemyndigheden kan ikke oplyse, hvorvidt gerningsvåbnet er fundet.

Blev dræbt af udefrakommende

Den 56-årige afdøde mand blev dræbt i sin lejlighed i sin ældrebolig på Solbakken, hvor der er 29 plejeboliger og en aflastningsbolig. 

Der er desuden 10 boliger for udviklingshæmmede, der dog både ledelses- og personalemæssigt er selvstændige og uafhængige af plejecentret. 

Visitation til plejecenteret foregår via Slagelse Kommune.

Slagelse Kommune er blevet orienteret af politiet om drabet og hændelsesforløbet og fortæller til TV2 ØST, at den formodede gerningsmand, som nu er varetægtsfængslet, var en udefrakommende.

Kommunen henviser i øvrigt til politiet i sagen og ønsker ikke at udtale sig yderligere.

Rettelse
Tidligere fremgik det af artiklen, at den 56-årige mand blev dræbt og fundet livløs på plejecenter Solbakken. Dette er ikke korrekt. Manden blev dræbt og fundet i en ældrebolig.
Clock21. mar 2023, kl. 09:00