¨

Nu peaker skybrudssæson - sådan sikrer du dit hjem

I sidste uge blev Femø ramt af et dobbelt skybrud på under en time. Foto: Phillippa Maigaard Filtenborg

August er den måned, der statistisk set har flest dage med skybrud. Med kun små foranstaltninger kan man undgå skader.

Et større tordenvejr ramte i dag Sydsjælland, og i sidste uge var Jazzfestivalen på Femø ramt af et dobbelt skybrud på blot en time.

Ifølge forsikringsselskabet Tryg er det ikke usædvanligt, da sommeren er højsæson for skybrud. Det har danskerne også kunnet mærke med adskillelige skybrud i juni og juli.

Dog skal man ikke tro skybruddene snart slutter. August måned er nemlig statistisk set den måned, hvor der er flest dage med skybrud.

Forsikringen dækker, men vi kan jo ikke erstatte gamle minder i form af billeder og breve eller andre genstande af høj affektionsværdi

Charlotte Dietzer, Skadechef hos Tryg 

Små foranstaltninger kan gøre en forskel

Derfor skriver Tryg i en pressemeddelelse, at det kan være en god idé at forberede sig på skybrud, da det kan føre til skader.

Dette kan blandt andet gøres ved at tjekke for utætheder omkring sit hus og fjerne personlige ejendele fra udsatte områder.

- Forsikringen dækker, men vi kan jo ikke erstatte gamle minder i form af billeder og breve eller andre genstande af høj affektionsværdi, hvis de bliver beskadiget af vandet, udtaler skadechef hos Tryg, Charlotte Dietzer, i pressemeddelelsen.

Hvert år oplever tusindvis af danskere, at de som følge af et skybrud får vandskader i deres private hjem eller på virksomheder. Og Tryg oplever, at der i gennemsnit er 1500 skybrudsskader i august til forskel for de 150, som de modtager i maj.

- Med nogle små foranstaltninger som at sætte ejendelene op på hylder i kælderrummet kan du gøre en kæmpe forskel, siger Charlotte Dietzer.

Her-og-nu-råd, hvis der er varslet skybrud i dit område:

  • Køb en dykpumpe og en vandslange i byggemarkedet.
  • Flyt uerstattelige ting fra kælderen og op i stueplan.
  • Fjern ejendele fra gulv og vandudsatte områder.
  • Opbevar ejendelene i plastkasser på hylder og reoler i kælderen.
  • Hold vinduer og døre lukkede og undersøg, om de alle lukker helt tæt.
  • Dæk lavtsiddende vinduer og døre i kælderplan af og afskærm lyskasser og kældernedgange, herunder nedkørsel til kældergarage. 
  • Tjek tagrender og nedløb.
  • Forsøg at være hjemme under skybruddet, eller bed naboen om at holde øje med dit hus.

 

Kilde: Tryg

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App