¨

Populær jazzfestival ramt af dobbelt skybrud på en time

Femø blev ramt af et dobbelt skybrud på lidt over en time. Foto: Phillippa Maigaard Filtenborg

Et dobbelt skybrud har på lidt over en time ramt Femø, hvor der afholdes Femø Jazz.

På lidt over en time faldt der 51 millimeter regn på Femø, hvor den populære jazzfestival i disse dage afholdes.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut.

De store regnmængder skræmmer dog ikke formanden for jazzfestivalen, der i år har 50-års jubilæum.

- Det er jo snart slut med det regn. Sådan en frisk byge kan ikke skræmme os, og vejrudsigten er ikke så dårlig, så det tager vi helt roligt, siger Jørgen Vad, formand for Femø Jazz.

Luften over Danmark er både varm og fugtig, og i atmosfæren er der optimale betingelser for kraftige byger. Derfor er der varsel ude for skybrud med torden gældende fra klokken 13.00 og frem til klokken 08.00 onsdag morgen.

Det drejer sig om Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland og Nordjylland.

Artiklen fortsætter under billederne.

Femø blev ramt af et dobbelt skybrud på lidt over en time. Foto: Phillippa Maigaard Filtenborg

  Foto: Phillippa Maigaard Filtenborg

Her forventer Danmarks Meteorologiske Institut mellem 50 og 80 millimeter regn i varslingsperioden. Der er også risiko for lokale skybrud med mere end 15 millimeter på 30 min.

- Vær forberedt på, at lavtliggende områder som kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Store mængder vand påvirker trafikken, og der er risiko for strømafbrydelser.

- Luk vinduer og døre, og led vandet væk fra din bolig. Nedsæt hastigheden, mens du kører, for at undgå akvaplaning, og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden, skriver Danmarks Meteorologiske Institut.

Særlige vinde og ustabil luft lader bygerne leve i de mørke timer

Bygerne opstår ilføge TV2 Vejret langs en næsten stillestående front, som er trukket ind over landet i nattens løb.

Fronten adskiller varm og fugtig luft over den centrale, nordlige og østlige del af landet fra en køligere og mere tør luft mod sydvest.

Artiklen fortsætter under billedet.

Risikoen for skybrud er størst i området markeret med orange, hvor der er varsel for netop skybrud og torden. I de grøngule områder kan der også komme skybrud, men her er risikoen mindre. Foto: TV 2 Vejret

Vindene omkring fronten gør, at luften gerne vil stige til vejrs og danne bygeskyer, og derfor kan bygerne leve videre ud på aftenen og natten.

Normalt falder bygerne ellers til aften, hvis det primært er solen, der driver dem.

I henhold til prognoserne kan der lokalt falde et sted mellem 60 og 90 millimeter på de mest udsatte steder i Midt- og Østjylland. Typisk vil den største mængde regn ligge et sted omkring 30 til 40 millimeter regn fra tirsdag middag og frem til onsdag morgen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Prognose for nedbør fra tirsdag middag og frem til onsdag morgen. Der vil altid være usikkerheder i tallene og placeringerne, da der er tale om byger, men man skal se det som et potentiale for kraftige regnskyl. Foto: TV 2 Vejret

Da der er tale om byger, vil der altid være en stor usikkerhed i, hvor bygerne falder, og dermed hvor meget der falder det enkelte sted.

Er man uheldig at blive ramt af flere kraftige byger på stribe, kan man ende med ganske meget regn, mens andre stort set ikke får noget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App