¨

Flere naturområder er forurenet med plastik – nu skal der ryddes op

Flere naturområder får en kærlig hånd til World Cleanup Day, når Netto sammen med sjællænderne vil rydde op.

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening.

Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og udvalgt fire naturområder - Lollands sydkyst, Nykøbing Falster, Slagelse og Korsør - som Netto sammen med borgerne vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september.

- Vores skove, søer og strande på Sjælland er fantastiske. Jeg nyder dem selv i min fritid sammen med min familie. Dem skal vi værne om. Derfor håber jeg også, at vores lokalmiljø vil støtte op om, at vi i Netto nu har besluttet os for at gøre noget ved det her på Sjælland og rydde plastikken op, siger Thomas M. Clement, Regionschef, Netto.

Oprydning på de sjællandske havne, parker og strande

Danskerne går op i naturen. I alt sendte danskerne omkring 100 nomineringer ind med lokale områder, som de mener, er plaget af plastikforurening.

Netto har besluttet at facilitere en ekstraordinær plastikindsamling til World Cleanup Day, hvor de tager ud med Nettomedarbejdere til de fire lokationer på fordelt på Sjælland. Her vil Netto sørger for, at der er affaldssække, handsker og andre remedier, der skal bruges til at rydde op i naturen. Ligeså vil Netto sørger for, at der er forfriskninger til alle deltagerne.

Den 21. september tager Netto ud til steder i Karlslunde, Hornbæk, Slagelse og Korsør, og alle er velkomne til at deltage, så de kan få deres smukke plastikfri natur tilbage.

Alle sjællændere kan være med, store som små

Nettos indsats til World Cleanup Day, som er en global oprydningsdag med mere end 157 deltagende lande, er et skridt i retningen mod en plastikfri dansk natur.

Vi skal også have identificeret de mekanismer, der gør at plastik ender i naturen, så vi kan forebygge det fremadrettet

Malene Møhl, plastikekspert i WWF Verdensnaturfonden

Netto opfordrer derfor alle, der kan være med lørdag d. 21. september til at tage familie, venner og bekendte under armen og med ud i naturen på én af de fire plastiklokationer. Her kan alle, store som små, hjælpe med at rydde deres lokalområde for skrald og plastik.

Om man bruger 10 minutter eller to timer, er helt op til en selv, uanset hvad vil naturen takke dig. Læs mere om projektet her

150 kg plastik langs den danske kyst, men hvad med vores skove og parker?

Det er ikke første gang, at Netto laver en plastikindsats i naturen. I foråret tog WWF Verdensnaturfonden, i samarbejde med Netto, og 35 danske familier ud og undersøgte plastikforureningen på 10 danske strande.

Det gjorde de i forbindelse med Projekt Plastik-Smart, et projekt der undersøger den plastik, der desværre ender i naturen. Indsatsen resulterede i mere end 6.000 stykker indsamlet plastik på få kilometer kystlinje.

Nu er WWF Verdensnaturfonden interesseret i at se, hvordan det tager sig ud inde i landet, hvorfor WWF deltager på en håndfuld af de 31 lokale plastikbelastede naturområder og gennemfører nye forskningsprojekter i Projekt Plastik-Smart-regi.

- Vi glæder os meget til at møde alle de danskere, som engagerer sig i vores fælles natur. Plastik er til direkte skade for dyr og miljø, og derfor er det også så vigtigt, at vi får det fjernet fra naturen. Både på World Cleanup Day og generelt når vi færdes i naturen. Men vi skal også have identificeret de mekanismer, der gør at plastik ender i naturen, så vi kan forebygge det fremadrettet. Der er jo ingen af os, som ønsker at fejre 25-års jubilæum for World Cleanup Day. Vi er nødt til at blive klogere i vores brug og omgang med plastik, siger Malene Møhl, plastikekspert i WWF Verdensnaturfonden.

I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App