Efter togkaos – nu intensiverer parterne forhandlingerne

DSB og Dansk Jernbaneforbund er enige om, at der skal findes en aftale, så der ikke igen bliver tog der står stille til gene for passagerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Togpersonalet nedlagde mandag arbejdet, og det endte med, at togene stod stille på det meste af Sjælland.

Den situation kunne både DSB og Dansk Jernbaneforbund godt ønske sig, ikke gentager sig. Og derfor intensiveres forhandlingerne mellem de to parter nu. Det skriver DR.

Efter et møde med Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation, lyder det i en pressemeddelelse:

"Det blev aftalt, at DSB og Dansk Jernbaneforbund i dag går ind i en ny intensiveret forhandlingsproces med henblik på at indgå lokale aftaler for lokomotivpersonale og togpersonale."

En del af aftalen indebærer også, at hverken DSB eller Dansk Jernbaneforbund må udtale sig til medierne, mens forhandlingerne foregår.

Anonym mail

Ifølge DR har der været forlydende om, at en række DSB-ansatte ville nedlægge arbejdet igen på mandag. Om det fortsat er tilfældet, er uvist. I en mail til DSB-ansatte fra i går står der:

"Hvor længe kan der pustes luft i uenighedens ballon? Lidt at tænke over til weekenden og den kommende sort mandag."

Mailen har overskriften "Nok er nok!" og er afsendt fra en mail med signaturen "whistleblower".

Det er planen, der skal være en aftale mellem parterne senest 1. juni.

En del af togpersonalet nedlagde arbejdet mandag, fordi der blandt andet fra arbejdsgivers side var lagt op til, at der skulle være færre tillidsmænd.

Togene øst for Storebælt stod stille fra ved fem-tiden mandag morgen til ved 15-tiden mandag eftermiddag. Først tirsdag morgen var togdriften normal igen.