Afmægtige rejsende: Det er godt nok en træls dag

Pendlere og andre rejsende kom i klemme, da de ansatte hos DSB mandag nedlagde arbejdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg tog togbussen til morgen, fordi jeg ventede, at togene ville begynde at køre igen klokken 10.00, som DSB sagde. Men nu har jeg ventet heroppe i to timer, og jeg vil forsøge at komme videre med bus.

Kent Jensen fra Nykøbing Falster er en af de mange rejsende, der mandag morgen kom i klemme i den store konflikt i DSB.

 

Han var med togbussen mandag morgen fra Falster – men strandede i Næstved, hvorfra han skulle have været videre med tog.

- Det er meget frustrerende. Og det er frustrerende, at meldingerne til os passagerer ikke er bedre. Hvis de havde sagt, at togene ikke ville køre, så havde jeg tidligere forsøgt at komme videre til Glostrup med bus, siger han.

Han planlægger nu at komme videre med bussen. Det skal ske med bus fra Næstved til Ringsted, derfra til Roskilde og fra Roskilde til Glostrup.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kent Jensen fra Falster strandede i Næstved, da togene stoppede med at køre.
Kent Jensen fra Falster strandede i Næstved, da togene stoppede med at køre.

Havde været hjemme på weekend

Også Oliver Johannesen, der r studerende og havde været hjemme på weekend i Nykøbing Falster, strandede i Næstved, da togene stoppede med at køre.

- Det her er bare enormt ærgerligt. Både for DSBs personale, og for alle os, der ikke kan komme afsted til tiden i dag. Blandt andet koster det her mig undervisningen på universitetet i dag, siger han til TV ØST.

Han peger på, at rejsen i forvejen var træls på grund af det store sporarbejde, der mandag for alvor slog igennem i morgentrafikken på Sydsjælland. Han bruger i stedet tiden på at læse op til sin undervisning i løbet af ugen, mens han venter på, at DSB igen genoptager togdriften.

Artiklen fortsætter under billedet.

Oliver Johannesen strandede i Næstved. Han bruger tiden på at læse op til næste uges undervisning.
Oliver Johannesen strandede i Næstved. Han bruger tiden på at læse op til næste uges undervisning.
Foto: Jan Vinholdt

 

Pendlertalsmand: Det er alvorligt

Formanden for pendlerne i Næstved, Robert Hansen, var ikke med toget mandag. Men han fortæller, hvordan tidligere pendlere strandede på ved mod København, og blev sat af på stationer langt fra deres arbejdsplads.

- Vores medlemmer er hårdt ramt af de mange problemer mandag. Det er super træls, og også meget trist, at konflikten mellem DSB og de ansatte er nået dertil, siger pendlertalsmanden. Han mener, at det er et problem, at man ikke er nået til enighed om vilkårene i virksomheden, men han understreger, at pendlernes opgave ikke er at tage stilling.

- Vi pendlere vil ikke være en del af konflikten, og vi skal ikke tage stilling til det ene eller andet. Det eneste vi kan sige er, at det er rigtig ærgerligt, at en virksomhed af denne størrelse og med så bred en berøringsflade til borgerne ikke har kunnet finde ud af sagerne, siger han til TV ØST.

Han noterer med tilfredshed, at rejsetidsgarantien er i kraft trods strejken.

- De kunne have påberåbt sig force majeure. Det har DSB ikke gjort, og det synes jeg klæder dem, siger han.

Han forstår samtidig, hvorfor DSB ikke indsætter busser i stedet for togene på strækningen.

- Der er simpelthen ikke busser nok på Sjælland til at kunne erstatte så mange togafgange, siger han.