Betjent fandt tyvekoster hos tiltalte i kæmpe hjemmerøverisag

Seks personer har ifølge anklagemyndigheden begået 26 hjemmerøverier på Sjælland og øerne. TV ØST følger sagen direkte fra retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En formodet hjemmerøverbande, der er tiltalt for at stå bag 26 hjemmerøverier, sidder onsdag atter på anklagebænken ved Retten i Nykøbing Falster.

Seks personer er tiltalt i sagen. Fem af de tiltalte er en kroatisk familie, mens den sidste tiltalte i sagen er en 37-årig mand, der kender familien fra Kroatien.

Journalist Jessica Skovmose liveblogger fra retten. Du finder livebloggen nederst i artiklen.

Hjemmerøverierne er hovedsageligt foregået på Sjælland, Møn, Lolland og Falster, men anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mener også, at de seks tiltalte står bag hjemmerøverier i Jelling og Christiansfeld i det sydlige Jylland.

Onsdag skal ofrene for et indbrudstyveri og tre hjemmerøverier i Bagsværd, Stubbekøbing, Stege og Askeby vidne.

Kan være fanget på overvågning

Derudover vil en af politiets teknikere og anklageren gennemgå teleoplysninger og nummerpladeoplysninger (ANPG) for forholdene.

Oplysningerne kan bruges til at dokumentere, hvor de tiltaltes mobiltelefoner og biler har været, mobiler via telemaster og bilerne, fordi der er forskellige trafikknudepunkter for eksempel Farøbroerne og Storebæltsbroen, hvor bilernes nummerplader bliver registreret.

DE ER TILTALT I SAGEN

 Dermed kan anklageren dokumentere, om en af de tiltaltes mobiltelefoner f.eks. har været i området, når der er begået et hjemmerøveri

- Der er tale om rigtig mange forhold, og de er rigtig grove i sig selv. Det er en rigtig grov sag. Jeg har ikke kendskab til lignende sager, hvor der har været så mange forhold om hjemmerøverier. Det betyder ikke, at de ikke findes, men jeg har ikke haft dem, og jeg har heller ikke kendskab til dem, sagde Susanne Bluhm, anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Risikerer op til 12 års fængsel

Der er i alt 45 forhold i sagen, og mange af forholdene handler ikke alene om røveri af særlig grov beskaffenhed, som det hedder i anklageskriftet, men også frihedsberøvelse og vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

OM SAGEN

Strafferammen for røveri af særlig grov beskaffenhed er op til ti års fængsel. Strafferammen for frihedsberøvelse af den type, der fremgår af anklageskriftet, er 12 års fængsel, ligesom strafferammen for vold af særlig rå karakter har en strafferamme på seks års fængsel.

Der ventes at falde dom senest den 17. januar 2019. De tiltalte nægter sig skyldige.

Retssag mod formodet hjemmerøver-bande - dag 9

playliveblog