Sporarbejde udsættes yderligere to dage - 10.000 passagerer bliver berørt dagligt

Ingen tog mellem Ringsted og Roskilde før onsdag, lyder det fra DSB, som også aflyser flere andre afgange efter nye forsinkelser på stort sporarbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For de mange, der skal med toget på job efter sommerferien mandag morgen, er det en god idé at tjekke køreplanen en ekstra gang.

Senest i dag, lørdag, har Banedanmark meddelt DSB, at man alligevel ikke bliver klar til tog på strækningen mellem Ringsted og Roskilde, sådan som det blev meldt ud tirsdag i denne uge.

Det oplyser DSB til TV2 ØST.

quote Vi laver et gult banner på forsiden, så man hurtigt bliver opmærksom på, at der er noget galt

Tony Bispeskov, informationschef, DSB

Det betyder, at der ikke kører tog mellem Roskilde og Ringsted mandag og tirsdag , imens der frem til og med torsdag vil blive kørt med et reduceret antal afgange på strækningen.

- Vi er ærgerlige over, at sporarbejdet er blevet yderligere forsinket for de cirka 10.000 daglige kunder, som bliver påvirket af forsinkelsen. Det er naturligvis også en streg i regningen, at Banedanmark nu meddeler, at sporarbejdet er forsinket foreløbigt frem til onsdag morgen, siger Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB og tilføjer:

- DSB er gået i gang med at bestille togbusser, der kan køre på strækningen.

Skal skaffe 50 togbusser

Operationen med togbusser i stedet for tog mellem Ringsted og Roskilde kræver ifølge DSB 50 busser på hverdage. Togbusserne har hidtil været reserveret af DSB ind til og med mandag morgen klokken fire, hvor sporarbejdet skulle have været færdig ifølge de oprindelige planer.

Hos DSB lyder der nu en opfordring til, at man tjekker Rejseplanen yderligere en ekstra gang sent søndag for at være sikker på, at man undgår at vente forgæves på perronen mandag morgen.

- Vi forventer, Rejseplanen vil være opdateret i morgen, formentlig først sent på dagen, siger Tony Bispeskov og tilføjer:

- Det kommer også til at fremgå på dsb.dk, hvor vi laver et gult banner på forsiden, så man hurtigt bliver opmærksom på, at der er noget galt.

Foruden sporarbejdet mellem Ringsted og Roskilde betyder et stort sporarbejde mellem Københavns Hovedbanegård og Høje Taastrup ændrede køreplaner for regionaltog på hele Sjælland, oplyser DSB.
Foruden sporarbejdet mellem Ringsted og Roskilde betyder et stort sporarbejde mellem Københavns Hovedbanegård og Høje Taastrup ændrede køreplaner for regionaltog på hele Sjælland, oplyser DSB. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Hvorvidt passagererne skal påregne yderligere forsinkelser, lyder svaret fra DSB:

- Det er klart, jo tættere vi kommer på sporarbejdets afslutning, jo mere præcise bliver meldingerne. Det er selvfølgelig ærgerligt, at den første melding ikke holdt, men vi forventer, at Banedanmark og deres entreprenør overholder den nye deadline, siger informationschefen.

Banedanmark forklarer, at det er problemer hos entreprenøren, der forårsager den nye forsinkelse.

- Årsagen er kapacitetsudfordringer hos entreprenøren, som ikke bliver færdig til planlagt tid. Vi beklager de gener passagerer måtte opleve i de kommende par dage, siger Kristian Fevejle, projektdirektør hos Banedanmark.

Flere aflyste pendlertog

Ændringerne berører ikke kun rejsende mellem Ringsted og Roskilde.

I forvejen er der lagt op til omfattende ændringer for alle regionaltog på Sjælland som følge af et andet sporarbejde mellem Københavns  Hovedbanegård og Høje Taastrup. Flere af disse tog, blive nu berørt.

20100608-161020-6-5616x3744ma
Læs også
Sporarbejde bliver ikke færdigt til tiden – færre tog mellem Ringsted og Roskilde
20100608-161020-6-5616x3744ma
Læs også
Sporarbejde bliver ikke færdigt til tiden – færre tog mellem Ringsted og Roskilde

- Det var meningen, der skulle køre et togsystem mellem Næstved og Høje Taastrup, som skulle begynde mandag morgen med at køre. Det er nu aflyst, fordi der slet ikke kan køre tog på strækningen, forklarer Tony Bispeskov og tilføjer:

- Og så er der nogle pendlertog morgen og eftermiddag, som ikke kan køre mellem Ringsted og København.

Ifølge informationschef i DSB, Tony Bispeskov, bliver 10.000 passagerer dagligt berørt af forsinkelsen på sporarbejdet.
Ifølge informationschef i DSB, Tony Bispeskov, bliver 10.000 passagerer dagligt berørt af forsinkelsen på sporarbejdet. Foto: Klaus Holsting/DSB

Banedanmark forventer at blive færdig med sporarbejdet mellem Ringsted og Roskilde torsdag i den kommende uge.

Ændringer på hele Sjælland

Også pendlere fra Kalundborg må forberede sig på ændringer på mandag. Her vil der på hverdage i de kommende måneder ikke køre direkte tog til København, og rejsen bliver som følge deraf længere.

DSB har skitseret ændringerne for tog fra Kalundborg, hvor der ikke kører direkte tog til hovedbanegården.
DSB har skitseret ændringerne for tog fra Kalundborg, hvor der ikke kører direkte tog til hovedbanegården. Foto: DSB

Årsagen her er den anden etape af en omfattende sporfornyelse mellem København og Høje Taastrup, som har stået på det meste af sommeren og vil fortsætte ind i efteråret.

I DSB-regi medfører det, at der i perioden frem til og med søndag den 2. oktober kører færre tog mellem Høje Taastrup og Københavns Hovedbanegård, hvilket påvirker DSB's regionaltrafik på hele det øvrige Sjælland, skriver DSB i en orientering til passagererne.

Læs også
Sporarbejde giver togbusser henover sommerferien
Læs også
Sporarbejde giver togbusser henover sommerferien

Det betyder blandt andet, at der ikke kører tog mellem Slagelse og Københavns Lufthavn, ligesom sporarbejdet i hovedstadsområdet påvirker regionaltogene sydfra.

Ændringerne er omfattende, men indebærer i grove træk længere rejsetid og færre afgange. Enten fordi togene kører med flere stop, som er tilfældet for regionaltoget fra Næstved via Høje Taastrup til Københavns Hovedbanegård. Eller fordi tog fra forskellige egne af landet bliver koblet sammen, som tilfældet er for de såkaldte hurtigtog fra Nykøbing Falster.

DSB har skitseret ændringerne for tog fra Nykøbing Falster og Ringsted.
DSB har skitseret ændringerne for tog fra Nykøbing Falster og Ringsted. Foto: DSB

Disse vil i perioden uden for myldretiden køre sammen med Intercitytog fra Esbjerg på strækningen mellem Ringsted og Hovedbanegården.


Nyhedsoverblik