Sporarbejde giver togbusser henover sommerferien

Banedanmark er i gang med en opgradering af det nationale jernbanenet. Derfor vil det påvirke togtrafikken i sommermånederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere skinner skal skiftes på det nationale jernbanenet, og det bruger Banedanmark blandt andet sommermånederne til at gøre. 

- Vi lægger anlægsprojekter, når der er færrest, der bruger banen af hensyn til de daglige pendlere, når de for eksempel skal til og fra arbejde. Og det er i sommermånederne, fortæller områdechef i Banedanmark, Lars Blædel Riemann, i en pressemeddelelse. 

quote Vi lægger anlægsprojekter, når der er færrest, der bruger banen af hensyn til de daglige pendlere

Lars Blædel Riemann, områdechef, Banedanmark

Det betyder blandt andet ændringer på strækningen mellem Roskilde og Ringsted. 

Her skal omkring 57 kilometer skinner og svelle udskiftes, hvilket i første omgang medfører reduceret trafik på strækningen i løbet af forårsweekenderne og fra den 3. juli frem til den 16. juli.

Men fra den 16. juli og frem til 8. august vil der ingen tog være på strækningen, hvilket betyder, at passagerene må tage en togbus. 

Færre tog og ændrede tider

Generelt er der henover foråret og sommeren flere ændringer i køreplanen flere steder på Sjælland og Falster.

Fra den 1. maj til den 24. juni vil der blandt andet være ændrede tider på strækningen mellem Nykøbing Falster og København. Derfor vil passagererne opleve længere rejsetid samt at skulle skulle skifte på Næstved og Høje Taastrup station. 

Projekterne er i følge Banedanmark for at sikre en mere effektiv  stabil drift samt for at forberede til fremtidens el-tog. 

Læs også
Nu starter det: Fem måneder med togbusser og færre afgange på store dele af Sjælland og øerne
Læs også
Nu starter det: Fem måneder med togbusser og færre afgange på store dele af Sjælland og øerne

Banedanmark forstår dog frustrationen over de gener, det skaber for de sommerrejsende.

- Vi forstår godt, at det er irriterende med færre afgange og indsatte togbusser. Derfor informerer vi om ændringer i god tid og opfordrer alle rejsende til at holde sig orienteret og informeret om ens rejse på Rejseplanen, så man ikke bliver mødt af noget uventet, siger Lars Blædel Riemann.


Nyhedsoverblik