Risiko for kø ved teststeder efter genåbning - se hvor lang køen er ved dit nærmeste testcenter

Der er risiko for lidt kø, når efterspørgslen efter en coronatest stiger i takt med genåbningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan du igen gå i fitnesscenteret, i biografen og teateret og alle skoleelever kan komme i skole. 

Næste fase af genåbningen er en realitet, men det betyder også at behovet for at blive coronatestet stiger. Derfor kan der flere steder godt opstå kø, nu når samfundet åbner endnu mere.

- Vi forventer, at antallet af test vil stige. Vi har derfor været i gang med at udvide åbningsdagene på vores teststeder og ligeledes åbnet nye lokationer. Det er en proces, som fortsætter i takt med, at efterspørgslen stiger. Det er også derfor, at vi på nogle centre har udvidet åbningstiderne, så de har åbent fra 06.00-23.30, siger Daniel Gertsen, regionsdirektør hos Region Sjælland, om kvikteststederne, der administreres af Falck.

Hos kvikteststederne i Region Sjælland, er der en daglig kapacitet på 52.000 tests. Indtil nu har der ikke været mere end 37.000 daglige tests, derfor er der også god mulighed for at udvide, mener Daniel Gertsen.

- Vi sørger selvfølgelig for at bemande vores testcentre, så vi holder ventetiderne mest muligt nede. Vi overvåger behovet fra dag til dag, og vi overvåger også ventetiderne i løbet af dagen og omfordeler løbende mandskab til de centre, hvor der er meget pres på.

Klokken 15.00 torsdag eftermiddag var der otte steder med registeret kø fra 15 til 30 minutter. Mest ventetid er der i Asnæs og Stege, dette ændrer sig dog hele tiden. Derfor opfordrer både Region Sjælland og Falck at holde øje med ventiden på Falcks hjemmeside.

- Vi vil opfordre til, at man orienterer sig på Falcks hjemmeside og evt. bruger de centre, hvor der ikke er ventetid, siger Daniel Gertsen.

quote Vi vil opfordre til, at man orienterer sig på Falcks hjemmeside

Daniel Gertsen, regionsdirektør hos Region Sjælland

Ingen ventid til PCR-test

Hos de regionale PCR-teststeder oplever man, ifølge Region Sjælland, sjældent problemer med kø, da folk har booket tid i forvejen. Her har genåbningen heller ikke den store indflydelse.

- Vi har den klare forventning, at det er på hurtigtest, vi ser den øgede efterspørgsel. Folk vil ofte gerne have svare hurtigt, hvis de skal til frisør, i fitness eller i biografen, siger Anne Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Der har været enkelte gange, hvor der har opstået længere kø til at få en PCR-test, men det er ikke tit, at det sker.

- Det er ofte i ekstraordinere eller akutte situationer, vi oplever det. Så det er meget sjældent. Det skal også ses i sammenhæng med, at mange af teststederne har udvidet åbningstiden og antallet af testdage. Derfor er de klar, siger Anne Hjortshøj.