Ny app skal give tryghed og brugbart overblik over café- og bargæster

To iværksættere fra Næstved har udviklet et program, der viser, hvor mange besøgende der er på en bar eller en café.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange har nok glædet sig til at snuppe en fredagsøl med vennerne, mens nedlukningen har stået på. Men er der plads på baren, nu hvor der er åbnet op, men under særlige coronarestriktioner?

Det spørgsmål kan to iværksættere fra Næstved hjælpe med at svare på.

De har udviklet en app og en hjemmeside, der viser, hvor mange gæster der er på en bar på et pågældende tidspunkt. Registreringen står personalet for, og på den måde foregår programmet, Baro, som en liveopdatering til dem, der overvejer at besøge en bar eller en café.

Det er Martin Kjeldby B. Sørensen og Daniel Lyck, der står bag Baro. De satte sig for at føre en længe tænkt idé ud i livet, da anden coronabølge ramte Danmark og satte en stopper for cafébesøg og fredagsøl.

app3

De arbejdede med ideen på deres studie i innovation som en opgave, men besluttede at gå videre med den, da den var løst.

- Vi tænkte: Hvorfor ikke gribe den bold, hvis der er noget værdiskabende i det og gå videre med det? Og det er så det, vi har knoklet på det sidste halve år, som er blevet til Baro indtil videre, siger Daniel Lyck.

Drømmer om at brede den ud

Baro er gratis at bruge og bliver lanceret torsdag. Foreløbig er 11 lokale barer og cafeer tilmeldt. 

En af dem kalder Baro særdeles brugbar.

- Mest af alt er det jo smart, fordi vi på grund af corona har begrænsninger på, hvor mange vi må have til events hernede. Og her kan vi jo så fortælle folk, om de går forgæves, eller om der er plads hernede, når vi har musik, siger Benny Pedersen, der bestyrer cafeen Fiskerlejet på Enø.

app1

Foreløbig er programmet forbeholdt barer og cafeer i Næstved Kommune, men bliver den en succes, vil Martin Kjeldby B. Sørensen og Daniel Lyck have den bredt ud i Danmark.

- Viser det sig at være en succes, så er det da drømmen at skalere den ud til nabobyerne og nabokommunerne og potentielt hele Danmark inden for rimelig tid, siger Martin Kjeldby B. Sørensen.