Langt flere vil sove i telt i naturen

For knap en måned siden blev antallet af skove i Danmark, hvor man må slå telt op for en nat, udvidet med 77.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommerferien skal for manges vedkommende holdes i Danmark i år. Og flere og flere overvejer, om det skal ske i et telt i en af landets skove.

quote Jo mere vi kender og bruger naturen, jo bedre er vi til at passe på den, siger

Lea Wermelin (S), miljøminister

Antallet af danskere, der viser interesse for at slå telt op i det fri, er således steget markant den seneste måned.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Den stigende interesse er kommet, efter at antallet af skove med såkaldt fri teltning for knap en måned siden blev udvidet med 77 skove. Det betyder, at det nu er muligt at slå sit telt op for en nat i over 275 danske statsskove.

Fri teltning

Alternative sommerferieplaner

Den seneste måned har over 30.000 undersøgt muligheden for overnatning i telt på Naturstyrelsens hjemmeside. Til sammenligning var der i samme periode omkring 2000 besøgende på hjemmesiden.

Samme tendens gør sig gældende på Danmarks guide til oplevelser i det fri, udinaturen.dk, der har oplevet markant flere søgninger på fri teltning.

- Vi er mange, der har måtte tænke i alternative sommerferieplaner, og jeg er glad for, at danskerne har vist så stor interesse for fri teltning. Jo mere vi kender og bruger naturen, jo bedre er vi til at passe på den, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en pressemeddelelse.

Også overnatning i shelters er blevet populært. Her er det shelterpladsen ved Avnø på Sydsjælland.
Også overnatning i shelters er blevet populært. Her er det shelterpladsen ved Avnø på Sydsjælland. Foto: Mathias Svane Kraft - TV2 ØST

Svenske inspiration

Fri teltning er inspireret af allemandsretten i vores naboland Sverige og giver mulighed for at slå sit telt op i en række af statens skovområder uden at spørge om lov eller booke på forhånd.

Det kan dog være en god idé at pakke grundigt på forhånd. For man skal have alt med hjemmefra - lige fra mad og vand til soveudstyr og forsvarligt grej til madlavning, så man ikke starter en skovbrand.

Det er nemlig kun tilladt at anvende åben ild på de dertil indrettede bålpladser i statens skove.

I de skove, hvor fri teltning er tilladt, er det desuden kun tilladt at overnatte én nat samme sted. Man må på det samme sted højst slå to telte op, og der må maksimalt være tale om tremandstelte.

Kom med på rundvisning på shelterpladsen ved Hyllinge nordvest for Næstved: