Overnatning i shelters hitter - sådan kommer du i gang

Det er blevet populært at overnatte på de mange shelterpladser i naturen. Se her, hvor du finder dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er dejligt i naturen - og et stigende antal danskere mener tilsyneladende, at der er så dejligt, at man ikke behøver at tage hjem i seng.

Langt flere overnatter nemlig i Naturstyrelsens sheltere på Sjælland og øerne, viser tal fra Naturstyrelsen.

Hos Naturstyrelsen Storstrøm var der i første halvår af 2018 351 bookinger, imens der i første halvår af 2019 var 543 bookinger. Det er en stigning på 35 procent.

Også hos Naturstyrelsen Midtsjælland har der været en stigning i booking af shelters. Her var der i første halvår af 2018 530 bookinger og i første halvår af 2019 648 bookinger. Det svarer til en stigning på 18 procent.

- Naturen kan jo tilbyde os en ramme for motion eller for friluftsliv, men det kan også tilbyde os en mental platform hvor vi i virkeligheden kan slappe fuldstændig af, hvor der ikke bliver stillet krav til os, hvor vi kan geare helt ned og vi kan lade op, og vi kan restituere i forhold til en travl hverdag, forklarer Marie Roland, Naturvejleder i Naturstyrelsen Storstrøm.

Artiklen fortsætter under billedet

Naturen er spækket med shelters, og på Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde de fleste.
Naturen er spækket med shelters, og på Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde de fleste. Foto: Naturstyrelsen

Find dem nemt på nettet

Har du selv lyst til at prøve at overnatte i en shelter, er det ganske enkelt at finde shelters, hvor du kan overnatte. Naturstyrelsen har nemlig opført et stort antal shelters på særligt naturskønne steder i skove og naturområder.

Lejrpladserne varierer meget. Nogle steder er der blot en enkelt shelter med plads til en lille familie, mens der andre steder er flere store sheltere med plads til en hel skoleklasse samt både toilet og rindende vand.

Udinaturen.dkhjemmeside finder du et kort, hvor alle styrelsens flere hundre shelters kan ses. Når du klikker på en af shelterpladserne, kan du samtidig se, hvilke faciliteter den enkelte plads tilbyder, fx rindende vand, toilet og bålplads.

Kom på rundvisning på shelterpladsen i Hyllinge ved Næstved. Artiklen fortsætter under videoen

 

Man kan dog ikke altid blot lægge sig til at sove i en shelter. Mange af dem kan nemlig bookes på forhånd, hvis man vil planlægge sin tur i god tid, og derfor kan du godt risikere, at en shelter er booket af andre. På booking.naturstyrelsen.dk kan du se de shelters, som kræver booking - og selv lægge billet ind på en gratis overnatning.

En overnatning på en shelterplads er dog ikke helt som på et hotel. Der er nemlig ingen roomservice, og derfor skal du selvfølgelig huske at aflevere pladsen, som du gerne selv ville modtage det. Samtidig skal du huske, at det ikke er tilladt at støje med fx højttalere eller andet.

Andre gode tips