Det bliver mere in at holde ferie i Danmark - nu får Vestsjælland ny feriedestination

Godt nyt til rejselystne danskere, der holder ferie i Danmark. En ny rejsedestination med 62 nye ferieboliger er på vej på Vestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver mere og mere populært at holde ferie herhjemme i Danmark – ikke mindst i år på grund af coronakrisen.

quote Vi ser en tendens i Danmark til, at det bliver mere og mere <em>in </em>at holde ferie i Danmark

Anders Mayland Olsen, adm. direktør i Maycon

Derfor er der nu 62 nye ferieboliger på vej til Mullerup Strand i Kalundborg Kommune. Bag projektet står det lokale ejendomsudviklingsselskab Maycon fra Næsted.

- Vi ser en tendens i Danmark til, at det bliver mere og mere in at holde ferie i Danmark frem for at tage udlands. Oveni det har vi haft Covid-19, som har styrket folks træng til også at holde ferie i Danmark endnu mere, siger Anders Mayland Olsen, administrerende direktør i Maycon, til TV2 ØST.

Danskerne bliver i stigende grad herhjemme, når de holder ferie. Det mener direktør Anders Mayland Olsen, som står bag de 62 nye ferieboliger.
Danskerne bliver i stigende grad herhjemme, når de holder ferie. Det mener direktør Anders Mayland Olsen, som står bag de 62 nye ferieboliger. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Faktisk har Næstved-selskabet Maycon købt hele havneområdet på Mullerup Havn inklusiv badehotellet Skipperkroen. Det er planen at området skal blive Sjællands svar på ferie-mekkaet på den jyske vestkyst.

Udover ferie-boligerne skal der også bygges et orangeri med sauna og udendørs spa.

Mangel på ferieboliger på Sjælland

De nye ferieboliger bliver taget imod med kyshånd, for ifølge direktøren fra Destination Sjælland, der skal lokke turister her til landsdelen, mangler der ferieboliger til udlejning i området.

quote Vi har simpelthen bare brug for flere ferieboliger og sommerhuse

Jens Müller, direktør fra Destination Sjælland

- Vi har absolut Danmarks største feriehusområde med godt 40.000 sommerhuse - det er næsten 20 procent af alle sommerhuse i hele Danmark. Men det er kun under fem procent af dem, der er til udlejning, siger Jens Müller, Destination Sjælland.

- Det vil sige, at det er landliggerne selv, der udgør den største generator for vores turisme. Vi har simpelthen bare brug for flere ferieboliger og sommerhuse, siger Jens Müller.

Derfor er udsigten til 62 nye ferieboliger noget, der begejstrer.

- Vi er et sindssygt attraktivt område, og vi kan se, at alle de sommerhuse og ferieboliger, der kommer til udlejning, bliver revet væk med det samme. Derfor tager vi imod med kyshånd mod alle de initiativer, der gør, at vi får en større kapacitet.

Vestsjælland er ifølge Destination Sjælland særlig populært blandt turister, og der mangler i høj grad sommerhuse og ferieboliger til udlejning i området.
Vestsjælland er ifølge Destination Sjælland særlig populært blandt turister, og der mangler i høj grad sommerhuse og ferieboliger til udlejning i området. Foto: Maycon

Bruger i år på at genopdage Danmark

Destination Sjælland tror også på, at danskerne efter denne sommer indser, at staycation er ”meget mere end bare Danmark”

quote Det er jo helt enestående – et lille havnemiljø – at få det opgraderet, så andre end kun de lokale kan få glæde af det

Jens Müller, direktør fra Destination Sjælland

- Det kommer vi nok til at se et par år fremover, at danskerne vælger til. Nu bruger de i år og forhåbentlig næste år på at genopdage Danmark. Vores største internationale grupper er tyskere, og de kommer også gerne i store mængder til vores område, hvis ellers vi bare har kapaciteten til rådighed, siger direktør Jens Müller.

- Jeg har talt med repræsentanten fra Maycon tidligere og fortalt ham, at vi er sindssygt glade for, at de gør noget ved sådan et lille samfund, som Mullerup Havn er. Det er jo helt enestående – et lille havnemiljø – at få det opgraderet, så andre end kun de lokale kan få glæde af det. Det er helt i top.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mullerup Havn er i øjeblikket igennem en rivende udvikling med renovering af Skipperkroen, flere parkeringspladser og mere beplantning.
Mullerup Havn er i øjeblikket igennem en rivende udvikling med renovering af Skipperkroen, flere parkeringspladser og mere beplantning. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

De nye ferieboliger skal ifølge planen allerede stå klar til næste års feriesæson.

Mullerup Havn renoveres og opgraderes

Mullerup Havn er i øjeblikket igennem en rivende udvikling. I første omgang er havnens pejlemærke, Skipperkroen, blevet renoveret og genfødt som badehotel, ligesom der er kommet flere parkeringspladser, ny belysning og beplantning, oplyses det.

Kalundborgs borgmester, Martin Damm, siger i en pressemeddelelse:

- Fra kommunens side kan vi kun skabe rammer og retning. For at udviklingen sker, skal nogen tage udfordringen op, og jeg er glad for, at det sker nu. Desuden er jeg nok ikke den eneste, som synes, det er rart, at Mullerup Havn opgraderes.

Næste skridt i projektet bliver opførelsen af 62 nye ferieboliger. Tanken er at appellere til de mange københavnere og østdanskere, som i forlængelse af coronakrisen kommer til at efterspørge nye danske feriemål.

 
  Foto: Lars Andersen - TV2 ØST