I flere kommuner er der ingen ledige sommerhuse: - Det er vildere end før

I disse uger er der ingen ledige sommerhuse i otte af regionens 12 kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stor interesse for at bo i sommerhus på Sjælland, Lolland og Falster i uge 29 og 30. Faktisk er interessen så stor, at flere udlejningsbureauer melder, at alt er udlejet.

I otte ud af regionens 12 kommuner er der i denne og næste uge ikke et eneste ledigt sommerhus. Det oplyser udlejningstjenesten Campaya, hvor man kan finde omkring 70 procent af alle de danske sommerhuse, der bliver udlejet.

Også Janne Tripler Edvardsen fra Novasol-Dansommer Marielyst, fortæller, at alle deres sommerhuse på Falster er lejet ud.

Artiklen fortsætter under billedet.

Janne Tripler Edvardsen, Novasol-Dansommer, Marielyst.
Janne Tripler Edvardsen, Novasol-Dansommer, Marielyst. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Vi har rigtig travlt, der er så mange turister i området, og alle vores huse er udlejet. Så vi ved godt, hvad vi skal bruge timerne til, siger servicebureauleder Janne Tripler Edvardsen og fortæller, at hun ikke tidligere har oplevet en sommer, hvor der har været så stor interesse for sommerhusene.

- Det er vildere end før, vi ligger små 10 procent over, hvad vi gjorde sidste år, siger hun.

- Det er nok, fordi der er sammenfald af ferie i Danmark og Tyskland, at vi ser så mange turister på en gang.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Man skal være ude i god tid

Maritta Pedersen fra Ringkøbing er en af dem, der er taget i sommerhus på Falster i uge 29. Hun fortæller, at man skal være tidligt ude, hvis man vil lege et sommerhus der.

- Man skal tænke sig om i god tid, når man skal booke, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Maritta Pedersen fra Ringkøbing er en af dem, der er taget i sommerhus på Falster i uge 29.
Maritta Pedersen fra Ringkøbing er en af dem, der er taget i sommerhus på Falster i uge 29. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Der er ikke så mange muligheder for de store huse, og de er i hvert fald hurtigt væk, så det der med at booke omkring juletid, det er faktisk ikke helt ved siden af, siger Maritta Pedersen.

Kun 20 procent af de private sommerhuse på Falster bliver lejet ud. Og derfor opfordrer Janne Tripler Edvardsen alle med sommerhus i området til at overveje at leje deres sommerhus ud, når de ikke selv bruger det.

- Der ville komme meget mere gang i turismen hernede, ikke at det står stille nu, men jeg er sikker på, at husene ville blive booket, siger hun.