Aktiviteter i sommerferien – find nye spændende naturoplevelser på Danmarkskortet

Mange skal holde sommerferie i Danmark i år. Her kan du finde nye oplevelser i den danske natur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er rigtig mange danskere, der i år holder sommerferie inden for landets grænser.

Og et nyt partnerskab gør det nu lettere for alle at finde nye oplevelser i den danske natur.

Det skriver Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

quote I kraft af det brede samarbejde med foreninger, museer, naturcentre og biblioteker er det lykkedes at fylde kalenderen med et væld af spændende aktiviteter

Niels-Christian Levin Hansen, formand, Friluftsrådet.

Sommer i Vores Natur er en del af et partnerskab mellem Friluftsrådet, Danmarks Naturhistoriske Museer, Naturstyrelsen og DR, som Dansk Vandrelaug har stået i spidsen for.

Formålet er at vise flere danskere, hvor mange muligheder, der er for at bruge naturen.

- Med Sommer i Vores Natur inviterer vi hele befolkningen ud i nogle af Danmarks smukkeste naturområder og viser de mange spændende aktiviteter, der er mulighed for i vores natur. Der er god grund til at glæde sig, siger Steen Kobberø-Hansen, der er formand for Dansk Vandrelaug i pressemeddelelsen.

Flere end 800 oplevelser

Sommer i Vores Natur vil fra den 27. juni til den 11. august 2020 tilbyde oplevelser og aktiviteter i og ved Danmarks fineste naturområder

Lige nu rummer Vores Natur-kalenderen på voresnatur.dk flere end 800 ture, friluftsaktiviteter, kurser og foredrag om Danmarks vilde og vidunderlige natur, og på Danmarks otte naturhistoriske museer er der særlige udstillinger og oplevelser for hele familien.

Her er de 16 naturperler med særlige aktiviteter i løbet af sommeren:

- Der er noget for enhver smag. I kraft af det brede samarbejde med foreninger, museer, naturcentre og biblioteker er det lykkedes at fylde kalenderen med et væld af spændende aktiviteter, der på forskellig vis giver alle mulighed for at komme ud i naturen denne sommer, siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand i Friluftsrådet.

Minister: - Det er vigtigt, at vi kender vores natur

Miljøminister Lea Wermelin (S) håber, at projektet vil give flere danskere kendskab til den danske natur.

- Sommer i Vores Natur kan være med til, at vi herhjemme i højere grad får øjnene op for vores fælles natur og de gode oplevelser, den byder på, siger miljøministeren.

- Storslåede strande findes ikke kun i Thailand, men også i Nationalpark Thy. Flotte udsigter med bølgende grønne toppe og dale fås ikke bare i de franske alper, men også i de sydfynske. Og Camønoen er et oplagt alternativ til Caminoen. Det er vigtigt, at vi kender vores natur og holder af den. Jeg håber, at flere af os får naturoplevelser med i ferieminderne fra den her sommer, siger hun.

I løbet af sommerferiens syv uger er der guidede ture, spændende aktiviteter og særligt gode muligheder for at opleve naturen på egen hånd ved 16 naturperler over hele landet.

Det er naturområder, hvor der er garanti for gode oplevelser som for eksempel nationalparker, naturparker og geoparker, men der er også planlagt hundredvis af særlige aktiviteter, man kan melde sig på i løbet af sommerferien.