Sådan påvirker Royal Run trafikken i Nykøbing Falster

Royal Run medfører store ændringer i trafikken i Nykøbing Falster. Få overblikket her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når det folkelige, royale motionsløb, Royal Run, den 29. maj løber af stablen i Nykøbing Falster kommer det til at påvirke trafikken – ikke mindst centralt i Nykøbing samt mellem Falster og Lolland.

Det står klart, efter ruten blev præsenteret.

Ifølge denne plan kan løbsdeltagerne blandt andet se frem til at nyde udsigten over Guldborg Sund fra Kong Frederik IX's Bro – hvilket i sagens natur betyder, at broen vil blive delvist lukket for biltrafik.

quote Vi vil bare lave en folkefest og genere folk så lidt som muligt

Søren Hyllegaard, projektleder, Royal Run.


Kong Frederik IX's Bro er – med i gennemsnit 22.700 biler i døgnet – langt den største af tre forbindelser mellem Falster og Lolland, opgjort på trafik – men ifølge projektleder for Royal Run, Søren Hyllegaard, har bilisterne ingen grund til bekymring.

- Vi løber kun på den ene halvdel af broen, som vil være delt op på midten, så der er to spor på sydsiden, hvor man kan komme frem og tilbage i bil, siger han og tilføjer:

- Det vil være helt på plads på løbsdagen med skiltning og nedsat hastighed på strækningen.

RUTER TIL ROYAL RUN I NYKØBING F. DEN 29. MAJ

Klik på fanerne for at se de forskellige løberuter.

Grafik: Nick Abildgaard

Løbet strækker sig også over broen mellem Lolland og Falster. Projektlederen oplyser dog, at der bliver plads til alle, der har brug for at komme fra Lolland til Falster og omvendt.

- Det bliver ingen forhindring at komme frem og tilbage. Der er også tænkt på fuld adgang til sygehuset – vi har alle instanser, Vejdirektoratet, Politi og Redningsberedskabet, med inde over, forklarer Søren Hyllegaard.

Telefon og brev til borgerne

Under løbet vil også en række veje på begge sider af sundet være lukket for al trafik på løbsdagen herunder hele det centrale Nykøbing Falster, hvilket ifølge projektlederen medfører betydelige trafikale ændringer.

- Vi sender et brev ud til alle borgere i Nykøbing i deres e-Boks i dag eller i morgen, hvor vi fortæller, hvilke konsekvenser løbet får.

Kong Frederik IX's Bro er – med i gennemsnit 22.700 biler i døgnet – langt den største af tre forbindelser mellem Falster og Lolland. Til sammenligning passeres motorvejstunnelen under sundet nord for Nykøbing Falster i gennemsnit af 15.100 køretøjer hvert døgn.
Kong Frederik IX's Bro er – med i gennemsnit 22.700 biler i døgnet – langt den største af tre forbindelser mellem Falster og Lolland. Til sammenligning passeres motorvejstunnelen under sundet nord for Nykøbing Falster i gennemsnit af 15.100 køretøjer hvert døgn. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

I en lang række gader vil der således blive indført parkeringsforbud på løbsdagen, imens det i andre områder ikke vil være muligt at køre ind og ud.

Der vil også være en telefon – 25 18 29 00 – hvor man kan ringe ind for information om de trafikale ændringer på løbsdagen, fortæller Søren Hyllegaard.

- Vi vil bare lave en folkefest og genere folk så lidt som muligt. På vores trafiktelefon sidder vi klar til at forklare om de udfordringer, der må være alle dage i tidsrummet 9 til 15 – fredag, dog til klokken 12 og på løbsdagen fra otte morgen til 18 aften.

Tag cyklen

Flere end 10.000 forventes at deltage enten i løbet eller som tilskuere ved Royal Run. Og til dem lyder der en klar appel.

- Vi opfordrer de lokale, som har tilmeldt sig, eller som vil ud at være publikum til at tage cyklen, siger Søren Hyllegaard og tilføjer:

- For det første er vi udfordret på antallet af p-pladser, og derudover kan du komme tættere på mål- og startområdet på cykel.

quote Vi opfordrer de lokale, som har tilmeldt sig, eller som vil ud at være publikum til at tage cyklen

Søren Hyllegaard, projektleder, Royal Run.

For dem, som ikke bor i Nykøbing Falster, opfordrer Søren Hyllegaard dem – der har mulighed for det – til at tage tog eller bus til løbet.

- Vores banegård ligger tæt på startområdet, siger han og tilføjer:

- Men vi arbejder også med at arrangere nogle parkeringsarealer, som normalt ikke bliver brugt til parkering.

Læs også
Royal Run melder udsolgt på Falster
Læs også
Royal Run melder udsolgt på Falster

På Guldborgsund Kommunes hjemmeside, er der oprettet en side, hvor samtlige trafikale ændringer er forklaret.
Nyhedsoverblik