Tyveri hos hjemmeplejen: Politiet frygter flere tricktyverier

Politiet advarer om mulige tricktyverier, efter en del firmatøj kan være stjålet fra et hjemmeplejefirma i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vær ekstra opmærksom og spørg om ID, inden du lukker hjemmeplejen ind i dit hjem.

Sådan lyder opfordringen fra Midt- og Vestsjællands Politi, efter det private hjemmeplejefirma Aleris Hjemmepleje Ringsted er blevet udsat for indbrud.

Ifølge politiet fandt indbruddet sted i tidsrummet fra fredag aften til lørdag morgen på Haslevvej 13 i Ringsted. Her kravlede ukendte gerningsmænd ind gennem et vindue og stjal cirka 30 mobiltelefoner af mærket Samsung Galaxy S6.

quote Det er uheldigt, at der sker et indbrud sådan et sted, fordi uniformen er det der i overført betydning åbner døren hos de ældre

 Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

Men det der får politiet til at frygte flere tricktyverier i den kommende tid er, at indbrudstyvene kan have stjålet uniformsgenstande fra hjemmeplejepersonalet.

Der kan blandt andet være tale om bukser, veste og fleecejakker med firmalogo i farven mørkeblå samt lyseblå T-shirts uden logo og æblegrønne vindjakker. Der blev dog ikke stjålet ID-skilte under indbruddet.

Alligevel opfordrer politiet nu i særdeleshed ældre borgere i Ringsted Kommune til at være ekstra opmærksomme, når hjemmeplejen ringer på døren. 

- Alle medarbejdere fra hjemmeplejefirmaet bærer ID-skilte med navn og foto. Så er der nogen, som ikke bærer skiltet, når de kommer på besøg, eller hvis de kommer på usædvanlige tidspunkter, så er der ekstra grund til at være opmærksom og slå alarm til hjemmeplejefirmaet eller til politiet, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST.

Politiet: Det er uheldigt

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man flere anmeldelser om tricktyve, der snyder ældre borgere til at tro, at de kommer fra hjemmeplejen.

- Det er uheldigt, at der sker et indbrud sådan et sted, fordi uniformen er det der i overført betydning åbner døren hos de ældre, fordi man har tillid til hjemmeplejen, som kommer for at hjælpe én, siger Martin Bjerregaard. 

- Desværre er det nogen, som udnytter det. Derfor advarer vi offentligheden om, at der kan være nogle falske hjemmeplejere i Ringsted Kommune, tilføjer han.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.