Efter tricktyveri mod ældre kvinde: Politi opfordrer ældre til at bede om legitimation

Bed om legitimation fra politiet, hvis du er det mindste i tvivl. Sådan lyder opfordringen fra politiet, efter en ældre kvinde tirsdag blev udsat for tricktyveri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bed om ID, hvis en politimand uopfordret melder sig på sin bopæl og opfører sig mistænkeligt.

Sådan lyder opfordringen fra Midt- og Vestsjællands politi, efter en 94-årig kvinde tirsdag blev udsat for tricktyveri i sit hjem i Ringsted.

En mand henvendte sig for kvinden, og udgav sig for at være politimand. Her stjal han penge fra en taske og fra en ældre kvindes jakke.

Lignede politimand

Manden var dansk, 165-170 centimeter høj og iført blå skjorte og kasket – og kvinden fattede ikke mistanke til manden før det var for sent.

- Vi vil gerne opfordre folk til at bede om ID, hvis de er det mindste i tvivl om, om de står overfor en rigtig politimand. Alle politifolk går i dag rundt med et identitetskort, som de skal vise på forlangende, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Ikke set før

Han oplyser, at han ikke tidligere har set en sag som denne, selvom der tidligere har været andre sager, hvor folk uretmæssigt har udgivet sig for at være politifolk.

Politifolkenes legitimationskort er udstyret med billede, og er således langt fra den stjerne, som tidligere identificerede politifolk.

Hændelsen i Slagelse fandt sted klokken 14.05 i Bryggerstræde. Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har set eller hørt noget i sagen.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik