Minister til Ringsted Sygehus: Vi kommer igen, indtil alt fungerer

Tilliden til Ringsted Sygehus hænger i laser. Sundhedsministeren gør det klart, at tilsynene kommer igen indtil alt er bragt i orden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Problemerne på Ringsted Sygehus var torsdag eftermiddag anledning til endnu et samråd i Folketinget med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i den varme stol.

quote - Jeg er ikke tilfreds, og jeg stopper ikke mit fokus, før jeg får klar besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at nu fungerer alt, som det skal i alle regioner

Magnus Heunicke (S), sundheds- og ældreminister

I sidste uge blev sygehuset stillet yderligere tre påbud i udsigt, til trods for at både sygehusledelsen og Region Sjælland har lagt sig i selen for at bringe orden på sygehusets afdeling for brystkræft.

- Vi må bare sige, at problemerne findes fortsat, og der er fortsat påbud på vej til Ringsted Sygehus i forhold til brystkræftundersøgelserne. Og derfor er vi nødt til at fastholde fokus, siger Magnus Heunicke til TV2 ØST.

- Jeg må også meddele udvalget, at Styrelsen for Patientsikkerhed kommer til fortsat at have fokus og tage på besøg i Ringsted for at være sikre på, der bliver ryddet helt op.

Ministeren lægger ikke skjul på, at der er et stort arbejde i at få genoprettet tilliden, der med ministerens egne ord hænger i laser.

- Jeg er ikke tilfreds, og jeg stopper ikke mit fokus, før jeg får klar besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at nu fungerer alt, som det skal i alle regioner. Det er dybt utilfredsstillende, at vi så dybt inde i det her forløb, stadig kan finde problemer, hvor vi er nødt til at ty til noget så drastisk som at sende påbud.

Vi kan ikke gøre mere nu

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) havde sammen med Ellen Trane Nørby (V) og Per Larsen (KF) kaldt ministeren i samråd:

- Den her sag har kørt i flere måneder, og hver eneste gang har man sagt, at nu har man rettet op - og alligevel ser vi, at der stadig er sager, som ikke er ordentligt belyst, siger Liselott Blixt til TV2 ØST.

- Vi stopper ikke, før vi er sikre på, at man kan være tryg, når man får en kræftsygdom i Region Sjælland, siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) om dagens samråd.
- Vi stopper ikke, før vi er sikre på, at man kan være tryg, når man får en kræftsygdom i Region Sjælland, siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) om dagens samråd. Foto: TV2 ØST

- Nu kommer Sundhedsstyrelsen derned, Styrelsen for Patientsikkerhed følger op med ministeren. Vi kan ikke stille mere op nu. Hvis ikke det lykkes nu, så kan Region Sjælland ikke tage sig af de her sager, siger hun.

tidslinje-til-brystkraeft-skadalen-digi.jpg
Læs også
Forstå sagen om kræftskandalen på Ringsted Sygehus
tidslinje-til-brystkraeft-skadalen-digi.jpg
Læs også
Forstå sagen om kræftskandalen på Ringsted Sygehus

Liselott Blixt gør det ligesom ministeren klart, at hun fortsætter til patienterne føler sig trygge.

- Vi stopper ikke, før vi er sikre på, at man kan være tryg, når man får en kræftsygdom i Region Sjælland.

Undersøgelse fandt flere problemer

På samrådet, blev der stillet spørgsmål ind til årsagen for både de påbud, sygehuset er stillet i udsigt, og det undersøgelsesforløb, som Odense Universitets Hospital har stået for. Undersøgelsesforløbet fra har vist, at hver tiende brystpakkeforløb på Ringsted Sygehus ikke lever op til Sundhedsstyrelsens standarder.

Særligt stort er problemet i forbindelse med indkaldelse af patienterne.

Maugnus Heunicke
Læs også
Minister efter varsling om påbud: - Nu skal der ryddes op på Ringsted Sygehus
Maugnus Heunicke
Læs også
Minister efter varsling om påbud: - Nu skal der ryddes op på Ringsted Sygehus

45 ud af 60 forløb har indkaldelsen ikke været tilfredsstillende, imens 17 ud af 20 patienter i prioriteringsgruppe 1 ventede længere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

I sidste uge blev Ringsted Sygehus stillet tre påbud i udsigt. Styrelsen for Patientsikkerhed mente efter et tilsyn i november 2019, at der var problemer med instruktion, oplæring, ansvarsfordeling og information til patienterne.

Styrelse sætter region på skolebænken

Magnus Heunicke annoncerede i sidste uge, at der skal gennemføres et særligt forløb med Region Sjælland med fokus på at styrke udredning og behandling af kvinder med brystkræft.

- I dag offentliggør vi de præciserede rammer for henvisning og visitation i forbindelse med brystkræft. Jeg har der ud over bedt Sundhedsstyrelsen gennemføre et særligt forløb med Region Sjælland med fokus på at styrke udredning og behandling af kvinder med brystkræft, skrev han på Twitter.

Sundhedsstyrelsen har desuden præciseret rammer og principper for henvisning og visitation på hospitaler og vil udarbejde nyt informationsmateriale på området.

Det skyldes den usikkerhed, der ifølge Sundhedsstyrelsen har været blandt læger og andre sundhedsprofessionelle, om principper for henvisning og visitation til sygehusbehandling.

Heino Knudsen
Læs også
Efter brystkræftskandale - Region Sjælland skal styrke behandlingen af kræftramte kvinder
Heino Knudsen
Læs også
Efter brystkræftskandale - Region Sjælland skal styrke behandlingen af kræftramte kvinder

Nyhedsoverblik