Golfcenter opsiger alle medarbejdere

Skjoldenæsholm Golfcenter har opsagt alle medarbejdere. Det er nu uvist, hvad der skal ske med golfklubben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skjoldenæsholm Golfcenter har opsagt alle deres medarbejdere.

Det sker som følge af minus i budgettet og en aftale med Ringsted Kommune, der røg i vasken.

Det skriver sn.dk.

- Vi er jo bare kede af det over, at der er en masse mennesker, der står i en uheldig situation rent arbejdsmæssigt, og så er vi kede af, at alle vores medlemmer står i en uvis situation, siger Peter Enné Jespersen, direktør for Skjoldenæsholm Golfcenter A/S, til TV2 ØST.

quote Det er lidt hen i det uvisse, hvad der sker med golfklubben

Peter Enné Jespersen, direktør for Skjoldenæsholm Golfcenter A/S

Det er stadig uvist, hvorvidt golfklubben kan fortsætte.

- Lige nu sidder golfklubben og regner på, hvad kan man gøre. Det er lidt hen i det uvisse, hvad der sker med golfklubben. De har fået tilbudt, at de kan leje arealerne og selv drifte det, siger Peter Enné Jespersen.

Kommune har givet afslag på byggeri

Golfcentret har været i dialog med Ringsted Kommune i mange år og havde ellers fået en forhåndsgodkendelse fra kommunen på at opføre 36 helårsboliger og 100 sengepladser i hytter.

- Det var i det, vi kunne se, at vi kunne få enderne til at nå sammen, siger Peter Enné Jespersen.

quote Vi taber mange penge om året, og det har vi gjort i flere år

Peter Enné Jespersen, direktør for Skjoldenæsholm Golfcenter A/S

Men nu har kommunen meddelt golfcenteret, at det ikke kan lade sig gøre.

- Så brast korthuset for os, siger direktør Peter Enné Jespersen.

Han erkender dog, at det økonomiske korthus var ustabilt i forvejen.

- Vi taber mange penge om året, og det har vi gjort i flere år. Vi har et af Danmarks største golfanlæg, og det har man kun tre steder i Danmark ud over vores. Så der skal mange mennesker til, og det er ikke det mest tætbefolket område, vi ligger i, siger Peter Enné Jespersen.

Håber at kommunen ændrer beslutning

Ifølge direktøren havde man ellers håbet på, at et golfresort ville øge medlemstallet fra 1000 medlemmer og skabe en masse turisme.

quote Håbet er, at kommunen kigger på det og måske fortolker tingene anderledes

Peter Enné Jespersen, direktør for Skjoldenæsholm Golfcenter A/S

- Vi er i en positiv udvikling medlemstalsmæssigt, men det kræver jo, at vi fortsat har nogle gode baner, som vi kan spille på, siger Peter Enné Jespersen.

Derfor er direktøren noget ærgerlig over kommunens beslutning, og at det lange samarbejde med kommunen slutter med et nej.

- Håbet er, at kommunen kigger på det og måske fortolker tingene anderledes eller er behjælpelig med at løse tingene, siger Peter Enné Jespersen.

- Hvis kommunen ændrede det, så ville vi have en mulighed for det. Det er vores alle sammen drøm, at man kunne det, både for ejeren, klubben og medlemmerne – det er et fantastisk sted derude, og det er da synd, hvis ikke det kan fortsætte.

DF undrer sig 

Det er også kommet Per Nørhave (DF), 1. viceborgmester i Ringsted Kommune, for øre, at golfcentret fyrer alle medarbejdere.

- Min forhåbning er, at den kan få lov at fortsætte. Jeg er medlem derude, og det har jeg været siden 2002. Jeg vil nødig et andet sted hen og spille golf. Det ville jeg være rigtig ked af, siger han til TV2 ØST.

quote Den afvisning fra administrationens side, er vi ikke helt tilfredse med

Per Nørhave (DF), 1. viceborgmester i Ringsted Kommune

Han undrer sig over kommunens beslutning.

- Det er et godt scoop for kommunen at kunne tiltrække flere turister derud til med de ferieboliger, som de tænker at påføre derude. Vi har også stående i kommuneplanen, at det er et område, hvor man godt kunne påtænke at lave nogle ferieboliger. Derfor er det lidt mærkeligt, og den afvisning fra administrationens side er vi ikke helt tilfredse med, siger Per Nørhave.

Derfor er det nu blevet en sag i Plan- og Boligudvalget, så man politisk kan få en redegørelse for, hvad der er sket.