Flere turister overnatter i vores region: - Det er fuldstændig overvældende

En varm og tør sommer har lokket flere turister til at overnatte i vores region, viser nye tal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det varme og tørre vejr har i den grad fået flere turister til at overnatte her i regionen.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er især feriecentrene, der kan mærke en stigning. Her er antallet af overnatninger steget med 18 procent i maj måned i år i forhold til sidste år.

quote Den her sæson er helt fantastisk. Det er fuldstændig overvældende. I forhold til sidste år hvor alle ved, at det regnede hele tiden, så kan vi dårligt følge med i år

Tina Hjorth, ejer af Tempelkrogens Familiecamping

Men også campingpladserne i regionen kan mærke tendensen. Her har 12,5 procent flere gæster fået lyst til at pakke campingvognen eller teltet og tage på campingferie.

Og det er til at tage og føle på hos Tempelkrogens Familiecamping ved Vipperød. Her står teltene og campingvognene på rad og række i år.

- Der er stuvende fyldt. Der er ikke en plet tilbage, så armene er i vejret, siger Tina Hjorth, der ejer campingpladsen.

De har aldrig før oplevet en sommer som i år.

- Den her sæson er helt fantastisk. Det er fuldstændig overvældende. I forhold til sidste år hvor alle ved, at det regnede hele tiden, så kan vi dårligt følge med i år, siger Tina Hjorth.

Tina Hjorth, ejer, Tempelkrogens Familiecamping
Tina Hjorth, ejer, Tempelkrogens Familiecamping Foto: TV2 ØST

I hotelbranchen oplever man en mere beskeden fremgang i antal overnatninger. Her var antallet af overnatninger steget med 0,76 procent i maj i år sammenlignet med sidste år.

Lolland er bedst

Når man kigger på antallet af overnatninger fordelt på vores 12 kommuner, kan man se, at Lolland løber med førstepladsen.

Lolland Kommune havde nemlig 898.357 overnatninger – og dermed flest overnatninger i 2017 sammenlignet med de andre kommuner. Desuden følger Guldborgsund Kommune lige i hælene med 871.438 overnatninger sidste år.

I den nordlige del af regionen er det Odsherred, som kan bryste sig af at være den største med godt 460.000 overnatninger. Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Til gengæld er Sorø den kommune med færrest overnatninger her i regionen. Her var der 85.665 overnatninger i 2017.

Så mange overnatninger var i der din kommune i 2017