Eksplosion i coronaudbrud: Antallet af smittede er fordoblet på Danish Crown

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crown Slagteri i Ringsted er dobbelt så højt, som i går. Smittetallet er nu steget fra 16 til 32.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

32 medarbejdere er torsdag middag bekræftet smittet med coronavirus hos Danish Crown i Ringsted. Det oplyser Danish Crown.

Det sker efter en kontaktopsporing blev indledt søndag, hvor slagteriet blev informeret om, at en medarbejder var smittet.

- Vi har 16 nye smittede det seneste døgn. De nye smittetilfælde er kontaktpersoner til personer, som blev konstateret smittet tidligere på ugen, men det er selvfølgelig alvorligt, siger Danish Crowns pressechef Jens Hansen til Ritzau.

Smittetallet steg onsdag fra tre medarbejdere til 16 og er nu steget yderligere til 32 smittede medarbejdere. 

Mobilt testcenter er rykket ind i slagteriet

Torsdag morgen er man begyndt at teste de ansatte på slagteriet.

Danish Crown forventer, at man i starten af næste uge har fået testet alle ansatte og fået resultater tilbage.

quote De nye smittetilfælde er kontaktpersoner til personer, som blev konstateret smittet tidligere på ugen

Jens Hansen, Danish Crowns pressechef

Slagteriet i Ringsted har omkring 900 ansatte. De vil fremover blive testet ugentligt de næste syv uger for at få udbruddet under kontrol.

- Jeg er tryg ved, at vi har fået myndighederne til at hjælpe os med at sætte det her beredskab op, for jeg tror, det er det, der skal til. Men det er ærgerligt, at det er kommet hertil, siger Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown, til TV2 ØST.

Mere end 100 ansatte på slagteriet er hjemsendt, fordi de har været i tæt kontakt med en eller flere smittede.

Som konsekvens af corona-smitten på slagteriet i Ringsted har Danish Crown valgt midlertidigt at stoppe eksporten af slagteriprodukter fra Ringsted til Kina. 

100 ansatte er sendt hjem

Mandag formiddag aftalte Styrelsen for Patientsikkerhed og Danish Crown, at styrelsen udstationerer en medarbejder på slagteriet for at sikre en hurtig og effektiv kontaktsporing.

Mere end 100 ansatte på slagteriet er hjemsendt, fordi de har været i tæt kontakt med en eller flere smittede.

Slagteriet i Ringsted har siden tirsdag kørt på halv kraft, og sådan vil produktionen fortsætte indtil videre.

- Vi har kørt på halv kraft siden tirsdag. Det er ærgerligt, at det giver os udfordringer med at rykke slagtninger til andre slagterier, men vores fokus er først og fremmest på vores ansattes sundhed, og at vi kan få inddæmmet udbruddet, siger Jens Hansen.